Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Appartementen en watervilla’s op het wEiland in De Tippe

Zwolle – Janssen de Jong Projectontwikkeling gaat in De Tippe (Stadshagen) het project wEiland bouwen. Centraal gelegen in De Tippe kun je hier straks wonen met aandacht voor je buren op een eiland dat grenst aan het Weidepark. Het ingediende plan van Janssen de Jong dat samen met Klunder Architecten en Lap Landscape & urban design is uitgewerkt, heeft de aanbesteding gewonnen die door de gemeente Zwolle was uitgeschreven voor de ontwikkeling en bouw op deze kavel.

Wethouder Monique Schuttenbeld: “De plannen voor wEiland passen perfect bij de mooie ambities van De Tippe. Dit wordt een duurzame buurt waar veel ruimte is voor creativiteit en innovatie. We werken samen met ontwikkelaars en toekomstige bewoners aan duurzame, circulaire en energiezuinige woningen in een klimaat adaptieve,  natuur- en sociaal inclusieve omgeving. Dit komt allemaal tot uitdrukking in de plannen voor wEiland.”

Op het eiland worden stoere woonblokken aan het water en in het groen ontwikkeld. Er komen 30 appartementen met een oppervlakte van 65 m2 tot en met 180 m2 en vijf loftappartementen van 130 m2 met een fraai uitzicht over het Weidepark. Ook komen er vijftien watervilla’s. Die voorzien in de behoefte aan riante en ruime gezinswoningen op een mooie locatie in het hart van De Tippe,

Auto’s in garage

Alle auto’s, ook die van bezoekers, parkeren in een overdekte parkeergarage zodat er geen auto’s op het eiland rijden en parkeren. Hierdoor is er veel ruimte voor een gezamenlijke binnentuin met diverse ontmoetingsplekken. Door afwezigheid van auto’s is deze binnentuin een fijne plek om te spelen of om je buren te ontmoeten.

Voorbereid op toekomst

Dit wordt niet alleen een mooie plek om te wonen voor mensen, maar ook voor dieren zoals vlinders, bijen, vogels en vleermuizen door een rijke variatie aan bomen en planten. Uiteraard zijn de te bouwen woningen helemaal voorbereid op de toekomst: circulair, duurzaam en energiezuinig. De semi-openbare ruimte op het wEiland blijft eigendom van de bewoners en is klimaat adaptief, duurzaam bereikbaar en sociaal inclusief.

Start bouw

De komende maanden wordt het plan verder uitgewerkt en ontworpen. Naar verwachting start de bouw van wEiland in 2023.

Woningbouwprogramma Tippe Stadshagen

Door onder andere de huidige hoge bouwkosten en de waarde van woningen in de markt, bleek eind vorig jaar dat het niet meer lukt om binnen de afgesproken prijsklassen te bouwen. Het college van B en W is daarom op zoek gegaan naar maatregelen om toch te voorzien in de grote vraag naar betaalbare woningen in Zwolle. Er is een pakket van maatregelen opgesteld waarmee er in Stadshagen, en vooral in De Tippe, meer goedkope koop- en huurwoningen kunnen worden ontwikkeld en gerealiseerd dan eerder gepland. Zo worden onder andere in De Tippe ca. 150 woningen extra ontwikkeld in de betaalbare categorie. Dit kan onder andere door meer woningen op een kavel te plaatsen (verdichting) en door kleinere en ander soort woningen te bouwen, zoals rug-aan-rugwoningen en beneden-bovenwoningen. Op dit moment wordt gewerkt aan de planvormig voor deze woningen. Naar verwachting wordt meer bekend over deze plannen in de tweede helft van 2022

Binnenkort meer info over het project wEiland op www.stadshagen.nl en www.jjpo.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren