Nieuws uit ZwolleSport

Dames Travelbags/HV Zwolle winnen, heren laten punten liggen

Zwolle – Zondag hebben het dames- en het herenteam van HV Zwolle hun wedstrijd gespeeld. De dames moesten afrijzen naar Nijmegen terwijl de heren het thuis mochten opnemen tegen The Flyers uit Wijchen.

Travelbags/HV Zwolle handbalsters draaiden achterstand om in winst tegen Havana

De dames van HV Zwolle moesten het zondag opnemen tegen het Dames 1 van Havana. Nadat Zwolle sterk was gestart door een snelle break van Renee Lutolo NDombaxi over links werd het spel van Zwolle wat flauwtjes. Dit resulteerde erin dat Zwolle moeizaam in de wedstrijd kon komen, waardoor Havana zelfs voor weet te komen met 5-3. Ieder goal van Havana werd vanaf dat moment beantwoord met een goal van Zwolle en het blijft gelijk oplopen. De dekking stond wat rommelig, waardoor Zwolle moeilijk de leiding krijgt over de wedstrijd en het uitmondde op een ruststand van 12-12.

In de rust werd afgesproken dat er nog sneller in de break gegaan moest worden en de verdediging collectiever moest staan. Helaas lukte het de dames niet om dit gelijk vanaf het begin van de tweede helft te doen, waardoor ze tegen een 15-13 achterstand aan keken. Vervolgens kwam Zwolle in een flow in de dekking en de aanval. Er werd goed collectief geschoven, waardoor Havana vaak tijdspel kregen en Zwolle snel in de tegenaanval ging. De ballen werden mooi bij de tegenstander in het netje gelegd, waardoor de dames met 17-23 voorstonden. In de laatste paar minuten van deze wedstrijd trapte de dames van Havana nog een laatste keer het gas in, maar dit was voor hun al te laat. Eindstand 21-25.

Volgende week spelen de dames om 13:00 uur thuis tegen HHZD, alle support is dan wederom welkom.

Travelbags/HV Zwolle handbalmannen profiteerden niet van stijgende lijn in spel

In eigen huis mochten de handballers van Travelbags/HV Zwolle het opnemen tegen The Flyers uit Wijchen. Er zat een stijgende lijn in het spel van de Zwollenaren, maar dat was niet genoeg om de punten thuis te houden. Na een ruststand van 9-12 en een eindstand van 23-25 leken de heren weer de tweede helft sterker uit de voeten te komen.

De heren kwamen als een speer uit de startblokken en namen het initiatief, echter dat leidde niet tot een succesvolle afronding. Als antwoord mochten de Zwollenaren uiteindelijk toch een 0-1 incasseren. The Flyers profiteerde van onnodig balverlies en opende de score. Toch bleef Zwolle die pressie er op houden, wat resulteerde in een voorsprong van 4-1. De gasten uit Wijchen lieten het er niet bij zitten en konden door verscheidene manier langs of over de verdediging komen. Na een gelijke stand van 6-6 begonnen de heren minder grip te krijgen op het spel. De verdediging liep aardig, maar was niet feilloos en af en toe een stapje te laat. Daar kwam bij dat de afronding op het doel was niet scherp genoeg bleek en aanvallen op niets uitliepen. Dit resulteerde in een achterstand van telkens twee of drie doelpunten, zo bleek ook te zien aan de ruststand: 9-12.

Na een peptalk in de rust begonnen de heren met een een goed uitgevoerde break-out en leek een inhaalslag te willen maken. De echte inhaalslag bleef uit, want beide teams bleven op dezelfde voet verder en de afstand tussen beide bleven rond de twee á drie punten in het begin.

Op het moment dat Zwolle meer voor elkaar in de dekking deed, kwamen de Wijchenaren minder door en leek de achterstand kleiner gemaakt te worden. Echter kwam er een fase van slordigheid en werd er niet goed geanticipeerd op bepaalde situaties in zowel de verdediging als de aanval. Hierdoor werd er van een stand van 15-17 uitgelopen naar 18-24. Het leek een gespeelde wedstrijd te zijn, maar de heren van Zwolle lieten dit niet op zich zitten en besloten in de slotfase te laten zien dat ze toch meer in huis hadden. Samenwerking en wilskracht brachten de heren dichter op de tegenstander. Helaas duurde de wedstrijd te kort en was het gat om zes doelpunten (18-24) weg te werken net niet te dichten. De scheidsrechter floot af en noteerde een stand van 23-25.

Zaterdag 18 november 2017 mogen de heren om 20:00 uur aantreden in Enschede. Het eerste team van Cabezota is dan de tegenstander, welke ongeslagen bovenaan de lijst staat.