KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleRegio

Beleef het voorjaar in De Wieden

Zwolle – De lente is weer begonnen en dat betekent dat alle excursies vanaf het bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster weer volop van start zijn gegaan! De natuur bloeit helemaal op en alle vogels zijn druk met nesten bouwen en broeden. Een speciale excursie om deze kraamkamer van de natuur te ervaren van dichtbij is de wandelexcursie ‘moerasvogels’ in de avond op 8 april of juist in de vroege ochtend op 16 april.

Tijdens deze excursie wordt er onder leiding van een natuurgids op zoek gegaan naar bijzondere vogels die in de Wieden voorkomen. Je maakt kans op de rietgors, rietzanger, watersnip en blauwborst. Ook de ooievaar en de grote zilverreiger laten zich hier dagelijks zien.

Wil je je helemaal onderdompelen in het voorjaar dan is onze wandelexcursie ‘beleef het voorjaar’ op de middag van 22 april perfect. Deze excursie is een leuke, korte kennismaking met de aantrekkelijke landschappen van De Wieden. Op de hooilandjes en langs de slootkanten staan de knalgele dotters en de zachtroze pinksterbloemen te stralen in de zon. De eerste vlinders dwarrelen over het drijvende land. Een natuurgids laat je je zien hoe het drijvende land hier vanzelf aangroeit. Deze excursie is ook rolstoel-toegankelijk.

Naast deze bijzondere wandelexcursies zijn er ook verschillende vaarexcursies in april. In de activiteitenagenda op de website vind je het actuele aanbod en kun je je inschrijven voor de excursies. Kijk hiervoor op natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button