112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

ANPR-hit levert aanhouding op

Zwolle / Epe – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige inwoner van Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de APV en de Wet-ID. Het kenteken van de auto waarin de verdachte reed, leverde een ANPR hit op.

De centralist van de meldkamer gaf dit door aan agenten op straat. De auto waarin werd gereden zou op naam staan van iemand die regelmatig op inbrekerspad is.

Slotentrekker

De agenten zagen de auto rijden op de Eperweg in Epe en lieten de bestuurder stoppen. Hij kon zich niet legitimeren. In de auto werd het nodige aan gereedschap aangetroffen. O.a. een zgn. ‘slotentrekker’, gereedschap om cilinders te verwijderen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

ANPR

Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button