Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Anno, museum in de maak’ tijdelijke locatie cultuurhistorie-centrum voor Zwolle

Zwolle – Zwollenaren en bezoekers van Zwolle kunnen vanaf vandaag al proeven aan het nieuwe belevingscentrum voor cultuurhistorie over Zwolle. Niet direct aan de Melkmarkt waar het definitieve centrum komt, maar tijdelijk aan de Sassenstraat. Donderdagochtend werd de tijdelijke locatie geopend door Vincent Robijn van Stichting Allemaal Zwolle en cultuur wethouder Monique Schuttenbeld van de gemeente Zwolle. Het nieuwe centrum voor cultuurhistorie krijgt de naam ‘Anno’.

Op de tijdelijke locatie in de Sassenstraat kan het publiek onder andere een expositie bekijken over de restauratie van het Drostenhuis. “Maar wat nog belangrijker is” stelt Vincent Robijn van Stichting Allemaal Zwolle, “Je kunt zelf bijdragen aan de verhalen van de stad. Het is aan de Sassenstraat eigenlijk een open kantoor waarbij we aan het concept van het nieuwe centrum werken, dat straks aan de Melkmarkt staat. Jij kunt daar als Zwollenaar aan bijdragen. Het moet niet alleen van ons zijn. Het verhaal en het erfgoed van de stad is van iedereen. Iedereen die van Zwolle is kan bijdragen. ”

Het definitieve belevingscentrum voor Zwolle wordt voorjaar 2021 geopend aan de Melkmarkt 41, de voormalige locatie van het stedelijk Museum en het Drostenhuis. Vanaf 2021 is dat dé plek om de cultuurhistorie van Zwolle te beleven en mee te maken. De door de brand getroffen gebouwen aan de Melkmarkt worden eerst gerestaureerd en verbouwd. Verwacht wordt dat in 2021 de deuren open kunnen voor publiek.

Op de tijdelijke locatie aan de Sassenstraat11 kan het publiek nu al binnenlopen op de woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9 en 5 uur ’s middags.

Foto © Matthijs van Os – Wethouder Cultuur Monique Schuttenbeld

Foto © Matthijs van Os – Vincent Robijn, directeur van Stichting Allemaal Zwolle
Foto © Matthijs van Os – Nieuw logo ‘Anno”
Foto © Matthijs van Os – Vincent Robijn

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button