Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Anneke Wilbrink in Kunst in de kijker

Zwolle – In deze aflevering vertelt Kunstenares Anneke Wilbrink over haar expositie ‘Lofoten’ in Museum de Fundatie. Vol passie vertelt Anneke aan presentator Mariekus over haar schilderijen. Gemaakt in coronatijd en allemaal met een eigen verhaal.

“Anneke creëert met de verf op haar kwast een prachtig sprookje op haar doeken. Het zijn kleurrijke schilderijen, met de steeds terugkerende kleur blauw. Nieuwe werelden met architectuur, bergen, het noorderlicht, spiegelbeeld en de, met elkaar verbonden, opbouwende bruggen.” vertelt Mariekus. “De bezoekers van De Fundatie spreken vol lof over Anneke:  het verhaal in haar doeken is zo herkenbaar en vertrouwd. Deze expositie raakt mensen.” aldus Mariekus.

‘Lofoten’ is tot 3 januari 2021 te bewonderen in de Fundatie. “Echt de moeite waard. Geniet van deze aflevering waarin de kijker de kunstenaar als persoon in het echt gaat ontmoeten.”

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button