SportVoetbal

WVF de sterkste in IJsselderby

Zwolle – Vanmiddag stond de IJsselderby tussen DOSK en WVF in Kampen op het programma. Voor aanvang van deze wedstrijd gingen de hemelsluizen open en kwam regen en hagel met bakken uit de lucht. Dat beloofde niet veel goeds voor de wedstrijd. Tegenwoordig hoor je vaak alleen maar negatieve geluiden over een derby. Het voetbal zou dramatisch zijn en alleen vermaak na de wedstrijd in de kantine in de vorm van een volkszanger zou de middag nog geslaagd kunnen maken.

Hoe anders was deze derby. Hierin werden de toeschouwers 90 minuten lang vermaakt door de 22 acteurs in het veld. Beide ploegen speelden voor de volle winst, wat zorgde voor kansen over en weer en dat maakte deze wedstrijd zo aantrekkelijk.

WVF kwam al vroeg op voorsprong, uit een corner was het Hessel Berends die de bal voortrok en deze werd door de goed voor zijn man komende Max Goudbeek met een mooie kopbal doeltreffend afgerond 0-1. Na een kwartier kreeg WVF enkele goede kansen om de voorsprong te vergroten en was er een discussie of een kopbal van Ruben Meijer na een voorzet van Jabir Mazouz wel of niet de doellijn zou hebben gepasseerd. Maar ja we hebben in het amateurvoetbal nog geen doellijntechnologie en ook de VAR kan nog niet geraadpleegd worden en scheidsrechter Nijenhuis op zijn eigen waarneming af moest gaan en besliste dat de bal niet over de lijn was geweest.

WVF ging door en was in deze periode de bovenliggende partij. Een kopbal van Max Goudbeek werd ternauwernood gered door Rotman ten koste van een hoekschop die niks opleverde. Toch wist WVF de voorsprong in de 24e minuut te vergroten, na een mooie aanval kreeg Jari Bezembinder binnen de zestien een goede schietkans maar besloot om de bal breed te leggen op Martijn Ruijsch en dat bleek een juiste keuze. Martijn liet met een bekeken schuiver doelman Dijkstra kansloos en zette daarmee zijn ploeg op een 0-2 voorsprong. Nog binnen het half uur kwam de thuisclub met een antwoord. Na matig uitverdedigen aan WVF kant belande de bal bij Beuling, die bedacht zich geen moment en zorgde met een schitterende bal in de kruising voor de aansluitingstreffer 1-2. Voor rust kreeg DOSK nog een goede mogelijkheid maar zag Bakker zijn schot na een individuele actie net naast het WVF doel gaan.

Na rust kreeg WVF direct een goede mogelijkheid om de voorsprong te vergroten maar Hessel Berends wist een goede breedtepass van Martijn Ruijsch niet tot doelpunt te promoveren. Hierna volde een periode waarin DOSK de bovenliggende partij was en waarin WVF ver teruggedrongen werd. Dit leverde een aantal goede kansen voor de thuisclub op. Zo kreeg Petersen een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen maar zag zijn lob verdween over het doel van Mike te Wiele. Toch viel de gelijkmaker in de 69e minuut. Het was Bakker die met een schuiver in de hoek Mike te Wiele kansloos liet en daarmee voor de 2-2 zorgde. Toch wist WVF weer op voorsprong te komen.

Na een wat makkelijk gegeven vrije trap net buiten de zestien was het de ingevallen Lucas Velner die een vrije van Bas Koenen tot doelpunt promoveerde 2-3. DOSK zocht hierna direct vol voor de aanval wat WVF ruimte gaf voor de counter. Jabir Mazouz vond na een mooie actie van Lucas Velner doelman Dijkstra op zijn weg. In blessuretijd stuurde Ruben Meijer met een mooie pass Hessel Berends weg en deze maakte het beheerst af 2-4.
Kortom het was een heerlijke wedstrijd waarin beide ploegen wilden voetballen en winnen. Mooi was het ook om te zien hoe trainer Edwin Kwakkel van DOSK, meet een WVF verleden, na afloop toeschouwers van WVF opzocht en ze feliciteerde met de overwinning. Het kan gelukkig nog steeds genieten van een derby.

Volgende week staat de stadsderby tegen SVI op sportpark de weide Steen in Westenholte op het programma. Dus Voetballiefhebbers in Zwolle twijfel niet, kom volgende week naar de Weide Steen en geniet!!

DOSK-WVF 2-4(rust 1-2)

6. Goudbeek 0-1, 29. Ruijsch 0-2, 29 beuling 1-2, 69 Bakker 2-2, 87. Velner 2-3, 91. Berends 2-4