EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Andries van Daalen voorzitter Stichting ZwolleFonds

Zwolle – Het interim-bestuur van ZwolleFonds heeft, samen met de al bestaande werkgroep, de afgelopen periode hard gewerkt om de start van het ZwolleFonds mogelijk te maken. Met de benoeming van Andries van Daalen als onafhankelijk voorzitter is opnieuw een belangrijke stap gezet.

Bekend

Voor velen in Zwolle is Andries van Daalen geen onbekende. Per 1 juli 2016 nam hij afscheid als programma directeur bij RFS Holland Holding (Wehkamp!), maar niet eerder dan dat hij het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle had overgedragen aan de logistieke operatie. Andries had toen bijna vier jaar gewerkt aan de realisatie van dit distributiecentrum, met het grootste geautomatiseerde magazijn, voor online retail, ter wereld. In Zwolle was hij daarnaast als CEO betrokken bij het programma Beter Benutten Zwolle Kampen Netwerkstad. In deze beide rollen heeft hij met vele partijen uitstekend samengewerkt, altijd met het uitgangspunt het zijn van partners. Andries is lid van de Raad van Toezicht van Deltion.

Positief

Het interim-bestuur is er van overtuigd dat Andries de juiste voorzitter is. Hij heeft veel affiniteit met retail maar zeker ook met horeca en publieksgerichte dienstverlening, hij geeft blijk oog te hebben voor alle spelers in het ZwolleFonds te hebben, heeft een passend en actueel netwerk. Hij is een verbinder. Denkt in kansen en mogelijkheden. Kortom, een ervaren en ondernemende bestuurder. Een zwaargewicht zoals de sollicitatiecommissie Andries betitelde en daarom ook een 100% positieve aanbeveling deed aan het interim-bestuur. Tijdens de bestuursvergadering van de Stichting ZwolleFonds op 9 februari 2017 is de voorgestelde benoeming omgezet in een definitieve benoeming. Na deze stap worden binnenkort ook de werkgroepen opgestart, hiervoor hebben zich al diverse ondernemers aangemeld.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button