Kunst & CultuurNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZorg & Welzijn

Anderhalve ton extra subsidie voor cultuur en welzijn

Zwolle – Het college van B & W heeft extra subsidie toegekend aan cultuur- en welzijnsprojecten in de stad.  Het gaat om een totaalbedrag van €153.000,- Dit geld gaat naar een bijdrage voor Zwolse makers bij festivals, ondersteuning aan PROTO, Architectuur Biënnale, Zwolle Pride en een subsidie voor ‘Op orde’.

Zwolse cultuurmakers

De eerste €50.000,- is beschikbaar voor de productie en uitvoering van voorstellingen tijdens de festivals, gemaakt door Zwolse cultuurmakers. Dit is een éénmalige subsidiëring, bedoeld om Zwolse kunstmakers meer ruimte te geven.

PROTO ontwerp van het eerst vrouwelijke urinoir

PROTO

€55.000,- gaat dit jaar naar PROTO, de Architectuur Biënnale en Zwolle Pride.  PROTO is het tiendaags Art & Design event waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten en professionals in de kunst en vormgeving hun werk laten zien. Het werd voor het eerst georganiseerd in 2018. De Architectuur Biënnale is een tweejaarlijks evenement, dat dit jaar ook weer georganiseerd zal gaan worden. De Zwolse Pride krijgt ook een deel van dit geld.

Pride Parade © Cobie Uiterwijk

 

Thuisadministratie

Ook de organisatie Op Orde krijgt een bijdrage vanuit de gemeente. Voor het bedrag van €48.000 kunnen ze een nieuw registratiesysteem ontwikkelen. Bij Op Orde werken vier organisaties samen; Sociaal Raadslieden en Formulierenbrigade van De Kern,  ouderenwelzijnsorganisatie WIJZ, Humanitas en SchuldHulpMaatje van Voor Elkaar Zwolle. De partij geeft hulp en advies aan mensen bij het op orde krijgen van hun thuisadministratie.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button