Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleRadioStudio Stadkamer

Anderhalve meter gegarandeerd

Propulsive draait op 75 meter hoogte

 

Zwolle – “Blijf in beeld bij je fans,” zei zijn boekingsmanager Hans Stroeve tegen hem toen ze het hadden over deze lastige periode. Optredens met publiek mogen immers niet en wanneer dat wel weer het geval is, is maar de vraag. Het advies was niet aan dovemansoren gericht. De Zwolse DJ en producer Ronald Pater – bij zijn fans beter bekend als Propulsive – ging echter een flinke stap verder dan dat zelfs Hans ooit bedacht had. Een optreden bovenop een windmolen van 75 meter (!!!) hoog was het gevolg.

Ronald was – telefonisch – te gast in Studio Stadkamer. Het lunchprogramma op Radio Focus wordt – 4 keer per week tussen 12 en 14 uur – live opgenomen in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

Al meer dan tien jaar leeft de Zwollenaar voor zijn muziek. ‘Writing music and performing is who he is and where he lives for’ valt op zijn website dan ook te lezen. Waar veel van zijn collega’s zich helemaal hebben gespecialiseerd in live-optredens, lukt het Ronald om die optredens ook te combineren met het maken van muziek die uitermate geschikt is voor het radio-publiek. Nummers van hem zijn dan ook met enige regelmaat te horen op dance-stations als bijvoorbeeld Slam!

Beachclub NU

Zijn talent werd al snel herkend door grote namen uit de Dance-scene zoals de wereldberoemde Tiësto en Armin van Buuren.  Deze en andere grote DJ’s herkennen de kenmerkende stijl van Propulsive en waarderen die zeer. Behalve een getalenteerd producer is hij ook zeer geliefd binnen het clubcircuit. En juist daaruit ontstond het idee van het bijzondere optreden bovenop de windmolen.

Als je in deze periode achterover leunt en gaat zitten wachten tot alles weer voorbij is, weet je één ding zeker. Als het dan weer begint te draaien, ben jij allang uit beeld. Ik zeg dan ook tegen al mijn DJ’s: zorg dat je zichtbaar bent en blijft!
Ronald heeft die boodschap wel heel goed begrepen, haha Hans Stroeve, zelf DJ en (boekings)manager van ruim 20 andere DJ’s

 


Waanzinnig!

Vlak voor de Corona-crisis uitbrak had Ronald namelijk zijn eerste optreden in Beachclub NU in Biddinghuizen. De bedoeling was dat er een serie optredens zou volgen, maar Corona stak daar een stokje voor. Alle optredens werden – op last van de overheid – gecancelled. De Club en de DJ’s gingen echter niet bij de pakken neerzitten en bedachten direct plannen om het publiek toch aan zich te binden. Misschien wel met de befaamde ‘rooftop-optredens’ van o.a. The Beatles in het achterhoofd kwamen ze al snel op het idee om sets te gaan draaien op bijzondere locaties.

Met als – voorlopig – absoluut hoogtepunt een optreden bovenop een 75 meter hoge windmolen. Ronald: “Dat idee was er al heel snel. Hoe gaaf zou het zijn om bovenop zo’n ding dan een set te draaien. Maar tot onze eigen verrassing, was de uitvoering ook vrij snel geregeld. Iemand kende wel een eigenaar van een windmolen. En die eigenaar wilde wel meewerken. Het was per slot ook mooie reclame voor hem.” Bleef over de logistieke kant van het idee. Maar ook dat bleek allemaal te regelen, zelfs op een veilige manier. De DJ en zijn gear werden naar boven getakeld en vastgeketend. De molen werd op standje ‘héél langzaam’ gezet en het optreden kon beginnen. “Het was echt waanzinnig!” En  – precies zoals de overheid het graag heeft – de anderhalve meter was gegarendeerd…

Het filmpje ging ondertussen de hele wereld over. Maar Propulsive is alweer nieuwe plannen aan het bedenken. “Er komt nog veel meer leuks aan, maar wat precies horen jullie later wel.”

©foto’s en filmpjes Ronald Pater

Gerelateerde artikelen

Back to top button