112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Anderhalf jaar cel geëist tegen president motorclub

Zwolle – Vier leden van Alcatraz Wanted stonden afgelopen vrijdag terecht bij de rechtbank op Schiphol wegens verdenking van verboden wapenbezit.

In de nacht van 3 op 4 maart 2016 vertoonde een auto op de A9 opvallend rijgedrag. Ter hoogte van Badhoevedorp zette de politie de auto ter controle aan de kant. Allevier de inzittenden bleken bekenden van de politie en lid van motorclub Alcatraz Wanted, een supportclub van de Hells Angels. De bijrijder van de auto, een 30-jarige man uit Zwolle, betreft de president van Alcatraz Wanted.

Tijdens de doorzoeking van de auto werd in de achterbak een pistoolmitrailleur met geluidsdemper aangetroffen. Bij vervolgonderzoek in 2 woningen werden nog een vuurwapen en munitie in beslag genomen.

De officier van justitie heeft vrijdag gevangenisstraffen variërend van 1 tot 1,5 jaar cel geëist. Zij acht bewezen dat allevier de inzittenden van de auto wisten van de aanwezigheid van de pistoolmitrailleur met demper. De president van Alcatraz Wanted wordt daarnaast ook verdacht van bezit van het wapen en de munitie die in zijn woning in Zwolle zijn aangetroffen. Tegen hem is de hoogste straf geëist. Een 31-jarige man uit Ede die achterin zat wordt ook verdacht van het bezit van amfetamine.

De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Gerelateerde artikelen

Back to top button