Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle for Amnesty verspreidt posters door de stad

Zwolle – Op verschillende plekken in Zwolle zijn posters te vinden waarop Maria met een regenboog achter zich staat afgebeeld. Deze posters worden ook in andere steden in Nederland opgehangen. In Zwolle worden de posters geplakt door activistengroep Zwolle for Amnesty. Dit doen zij om te protesteren voor drie Poolse activisten, die voor dezelfde posters mogelijk twee jaar celstraf krijgen.

“De posters zijn dezelfde als die drie Poolse activisten hebben opgeplakt om op te komen voor LHBTQ+-rechten in Polen. In Nederland is het geen probleem om die posters op te plakken. In Polen krijgen de activisten twee jaar celstraf voor de actie,” legt Suzanne Tiemersma uit, regiocoördinator van Zwolle for Amnesty.

QR-code

Actiegroep Zwolle for Amnesty splitste in kleine groepjes op om de posters over de stad te verspreiden. Ook gingen zij langs diverse winkels om de posters op te hangen, met toestemming van de winkeliers.

Op elke poster is een QR-code te vinden. Via deze code kunnen mensen de petitie tekenen. Activistengroep Amnesty werkt nu toe naar 50.000 handtekeningen. Suzanne: “We proberen de Poolse vrouwen vrij te krijgen, zodat zij niet langer vervolgd worden. Daarvoor hebben we die handtekeningen nodig.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button