American AvenueRadioVoorpagina

American Avenue: Nieuw op Radio Focus!

presentatie: Dirk van Coevorden

Zwolle- Radio Focus presenteert alweer een nieuw radioprogramma. Voorafgaand aan Bluesworld is vanaf vandaag iedere dinsdag ‘American Avenue’ te beluisteren. Een programma vol Americana, een muziekstroming die wortels heeft in Folk, Country, Gospel én Blues. Daarmee is een geweldige dinsdagavond op Radio Focus gegarandeerd. American Avenue wordt gepresenteerd door Dirk van Coevorden, zelf ook een muzikant die onder andere bekend is van de theatertour ‘Bourbon & Blues’. 

Luister live mee naar Radio Focus NL

Kijk voor de inhoud van de eerste aflevering onderaan deze pagina….

American Avenue is een muziekprogramma met Amerikaanse Rootsmuziek en muziek van over de hele wereld èn uw eigen regio met wortels in de Amerikaanse muziek. Deze Americana muziek is een verzameling van invloeden en stijlen waardoor iedere artiest zijn muziek maakt volgens zijn eigen “recept”. Een breed aanbod dat een breed publiek zal aanspreken. American Avenue zal – waar mogelijk – ook Americana uit uw eigen regio laten horen.

Dirk van Coevorden

Presentator is Dirk van Coevorden een liedjesschrijver en muzikant uit Zwolle en een groot liefhebber en vertolker van het Americana genre. Dirk van Coevorden. Liedjesschrijver en Muzikant uit Zwolle. Op dit moment te zien op de Nederlandse podia als onderdeel van “The Small Batch” met het programma “Bourbon & Blues”. Eerder maakte hij onderdeel uit van onder andere “Dirt Dawgs”, “The Tube Riders”, “Swollskin” en niet te vergeten de formatie rond Rapper Def , “Def P. & The Howling Coyotes”.

American Avenue
Iedere dinsdagavond 19.00 – 20.00 uur
Radio Focus NL

 

Aflevering 1: Ode aan het Zwarte Water?

Deze eerste aflevering is een kennismaking met het Americana genre. We beginnen met “The Band”, ontstaan als begeleidingsband van Ronnie Hawkins en later van Bob Dylan en mijn eerste bewuste contact met dit genre, wat indertijd nog werd aangeduid als Rootsmuziek, Elektrische Folk of Outlaw Country. Het nummer heet “Upon Cripple Creek” en was het eerste nummer van de Concertfilm “The Last Waltz”; de registratie van de twee laatste concerten van “The Band”in de originele bezetting. In deze film komt zo’n beetje iedere Amerikaanse muziekstijl voorbij, gespeeld door grootheden als Eric Clapton, Van Morrison, Joni Mitchell, Bob Dylan, Eric Clapton en Neil Young en allemaal begeleid door “The Band”. Singer Songwriter, Blues, Country, Rock & Roll, New Orleans Jazz, Folk en Gospel.
Alle ingrediënten die deze Americana-mix maken tot wat hij is; een muzikale afspiegeling van het immigrantenland dat Amerika is. Mijn muziekkeuze voor deze eerste uitzending is gedaan om u een beeld te geven wat allemaal onder Americana valt; Sommige liedjes kent u misschien en andere niet, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze allemaal onmiskenbaar hun wortels in Amerika hebben. Ook de muziek van lokale helden “The Horse Company”en Singer Songwriter Timo de Jong (hij woont in Leeuwarden, maar komt uit Meppel)! Een extra Zwols tintje wordt gebracht door “The Doobie Brothers”met hun ode aan het Zwarte Water!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button