Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Ambelt en Morgenster hebben de leukste conciërges van Zwolle

Zwolle – Het is feest op school bij conciërge Johan van der Kolk van de Ambelt in Zwolle . De huismeester is gekozen tot Conciërge van het jaar 2016 voor het voortgezet onderwijs. Ook Harry Ham van De Morgenster is verkozen tot Conciërge van het jaar, maar dan in de categorie primair onderwijs.

Harry Ham die vanochtend om 10 uur bij De Morgenster werd opgewacht is oprecht blij: ‘Ik sta echt perplex. . Ik wist echt van niks. Ik wist natuurlijk wel dat die conciërge verkiezing er was.  Dit had ik nooit verwacht. En dat jullie hier allemaal staan jongens. Geweldig. Ik ben enorm blij.’

Ook voor Johan van der Kolk van de Ambelt was het een verrassing. Conciërge van der Kolk zegt zelf dat hij regelmatig aan het improviseren is: ‘Maar ik sta eigenlijk nu wel met de mond vol tanden. Ik vind het wel heel mooi dat jullie aandacht geven aan iemand die er voor de leerlingen en voor de collega’s is. Dat waardeer in ten zeerste’.

Maar liefst 13 conciërges uit de regio Zwolle waren genomineerd voor deze verkiezing.  De jury, bestaande uit Jan Brink, D66 wethouder Onderwijs in Zwolle, Paul van Meenen, D66 Tweede kamerlid Onderwijs en Joost Kieft, directeur opleidingen van de Katholieke Pabo Zwolle, hebben vrijdagochtend na wijs beraad de 2 conciërge toppers aangewezen.

Een goed leerklimaat

D66 organiseert deze verkiezing omdat onderwijsondersteunend personeel een ontzettend belangrijke basis vormt voor scholen en de partij hen op deze manier waardering wil geven. Jongeren horen naar school te gaan in een veilige, inspirerende, schone en stimulerende omgeving. Conciërges zijn daarbij onmisbaar. Scholen, scholieren, docenten, ouders, begeleiders en onderwijsbestuurders zijn daarom opgeroepen om hun conciërge te nomineren.

Iedereen die zijn bijdrage levert aan het leerklimaat van onze jongeren hoort op onze steun te kunnen rekenen. Het onderwijsondersteunend personeel, dat zo vaak in de schaduw en buiten de spotlights zijn of haar werk doet, verdient de aandacht en de waardering.

26675160613_5b549c262d_z
Harry Ham van de Morgenster is conciërge van het jaar 2016 in de categorie primair onderwijs
27005719000_3b65556c48_z
Feestvreugde bij de Morgenster

27211108471_4b73c1768e_z

 

Johan van der Kolk is Conciërge van het jaar Voortgezet onderwijs
Johan van der Kolk is Conciërge van het jaar Voortgezet onderwijs
27211639581_487842cb43_z
Leerlingen van de Ambelt

Gerelateerde artikelen

Back to top button