112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

tweede veroordeling gooien van vuurwerkbom door brievenbus in Stadshagen

Zwolle – Een 21-jarige jongen heeft afgelopen jaar samen met een ander een brandende cobra in de brievenbus van een woning in Stadshagen gegooid. De rechtbank Overijssel veroordeelt hem tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Naast de gevangenisstraf moet hij in totaal een schadevergoeding betalen van ruim 120.000 euro en legt de rechtbank hem bijzondere voorwaarden op, waaronder een contactverbod met de slachtoffers en de mededader.

De politie werd in de nacht van vrijdag 11 september op zaterdag 12 september 2020 gealarmeerd over een explosie bij een woning aan de Puntmos in Zwolle. Ter plaatse bleek forse zichtbare schade aan de voordeur van de woning. De bewoonster was op het moment in de gang achter de voordeur toen het projectiel afging. Zij raakte hierdoor zwaar gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. In de woning waren ook andere zaken beschadigd geraakt.

Eerder werd een 20-jarige man voor hetzelfde incident veroordeeld. Deze man kreeg 3,5 jaar cel en een boete van 37.000 euro

Oud artikel over de explosie

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button