Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

All that Jazz met Saskia Laroo in de Statenzaal

Vrijdagavond 13 maart is Saskia Laroo te gast bij All that jazz in de Statenzaal. Trompettiste Saskia Laroo is een veelzijdig muzikante: haar muziek bevat zowel jazz en funk als hiphop en drum’n’bass.

Saskia Laroo

Laroo werd geboren in de Jordaan te Amsterdam. In haar jeugdjaren bespeelde ze de cornet.

Op haar 18e koos Laroo voor een studie wiskunde, maar ze kwam al snel in het muziekleven terecht. Een jaar later verruilde ze de wiskundestudie voor het conservatorium van Alkmaar. Naast trompet studeerde ze piano, en contrabas. Op haar 25ste studeerde Laroo aan het conservatorium van Hilversum af in ’trompet lichte muziek’.

Saskia Laroo is een veelzijdig muzikante en veelgehoorde naam in de Nederlandse (jazz)muziek scene. Ze is, naast het werk met haar eigen band, continu bezig met nevenprojecten en gastoptredens. Ze laat horen van vele muziekstijlen te houden; haar muziek bevat zowel jazz en funk als hiphop en drum’n’bass. Laroo speelde onder meer samen met Fra Fra Sound, Rosa King, Hans en Candy Dulfer en Toots Thielemans, In 1994 richtte ze haar eigen platenlabel op, Laroo Records.

All that jazz

All that jazz is een uniek concept waarbij jonge Zwolse jazzmusici de kans krijgen maandelijks een gerenommeerde gastsolist in de Statenzaal te begeleiden. De programmering komt in samen-werking met Jacco van Santen, zelf een begenadigd saxofonist, tot stand.
All that jazz met Saskia Laroo start vrijdag 13 maart om 20.30 uur in de Statenzaal van Stadkamer Centrum (Diezerstraat 80). De entree bedraagt 8 euro (of 7 euro met een biebpas). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

 

Reserveren

Gerelateerde artikelen

Back to top button