Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

All that jazz: Humphrey Campbell in Statenzaal

Vrijdag 14 november is Humphrey Campbell te gast bij All that jazz in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle.

Humphrey Campbell

Zanger Humphrey Campbell won een muziekfestival in Suriname en ontving als hoofdprijs een tournee door Europa. Hij bleef echter in Nederland en kreeg het aanbod als vaste zanger bij Oscar & the Twinkle Stars.
Hier startte een lange muzikale carrière als (achtergrond) zanger, (co)producer en tekstschrijver o.a. voor Ruth Jacott, Paul de Leeuw en Rob de Nijs. Een van zijn muzikale hoogtepunten is de deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1992.
Daarna is Campbell zich meer gaan toeleggen op het produceren van artiesten als Ruth Jacott en Timeless.
Met zijn broers Charles en Carlo treedt Humphrey Campbell in 1997 weer op de voorgrond als zanger. Zijn nieuwe groep CC Campbell put uit het closeharmony-soulrepertoire. Het resulteert in het album Souls In Harmony.

All that jazz

De akoestiek van de Statenzaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Onder de titel All that jazz begeleiden jonge Zwolse jazzmusici een gastsolist. De Bibliotheek Zwolle stelt het programma samen in samenwerking met Jacco van Santen. Jacco van Santen is een begenadigd saxofonist, die zelf regelmatig jazzgrootheden begeleidt.

All that jazz met Humphrey Campbell start vrijdag 14 november om 20.30 uur en duurt tot ca. 22.30 uur. De entree bedraagt 8 euro of 7 euro (Voordeelmetjebiebpas). Reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Bibliotheek Zwolle

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button