Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Al ruim 30 aanmeldingen vrijwillige brandweer

Zwolle – Sinds de start van de wervingscampagne op 1 februari, hebben al ruim 30 personen gesolliciteerd bij de vrijwillige brandweer in IJsselland. Voor deze en andere belangstellenden organiseert Brandweer IJsselland drie informatiebijeenkomsten in de regio. De avonden worden gehouden tussen en 8 en 15 maart en starten allemaal om 19.30 uur.

Tijdens de informatiebijeenkomsten krijgen de potentiële vrijwilligers informatie over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Daarnaast krijgen ze ook te horen wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen je krijgt, hoe je verzekerd bent, over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijenkomsten worden gehouden op:

Dinsdag 8 maart Kampen Jan Ligthartstraat 9
Donderdag 10 maart Hardenberg Europaweg 10
Dinsdag 15 maart Deventer Schonenvaardersstraat 5

In Zwolle, waar dit jaar niet geworven wordt, stond op 3 maart een extra avond gepland voor belangstellenden die niet in de gelegenheid waren op de andere data een kazerne te bezoeken. Vanwege het lage aantal aanmeldingen voor 3 maart is deze bijeenkomst geannuleerd.

Aanmelden

Aanmelden voor een informatiebijeenkomst kan door een mail te sturen naar brandweer@vrijsselland.nl . Belangstellenden die het online sollicitatieformulier via www.vrijsselland.nl al ingevuld hebben, krijgen automatisch een uitnodiging voor een bijeenkomst bij hen in de buurt.

Campagne #maakjijhetuit

In de komende weken werft de brandweer nieuwe vrijwilligers voor de posten Balkbrug, Bergentheim, De Krim, Dedemsvaart, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Gramsbergen, Hardenberg, Heeten, Kampen, Ommen, Oldemarkt, Olst, Raalte, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe en Zwartsluis. De campagne duurt tot 1 april en is te zien via onder andere flyers, posters en spandoeken én via Twitter: @VRIJsselland, Facebook: Veilig in IJsselland en de website www.vrijsselland.nl.

Informatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button