112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Al ruim 100 tips over Jumbo-incidenten

Groningen / Zwolle – De supermarktketen Jumbo is in de ban van een bomdreiger. De verdachte  woont vermoedelijk in Groningen. En waarschijnlijk ook nog eens vlakbij de plek waar hij explosieven heeft geplaatst. Het personeel van alle 579 Jumbo-vestigingen in Nederland hebben instructies gekregen van de politie.  Alle vestigingen in Groningen en Zwolle worden extra beveiligd. Zo hangen er grote camera’s.

Wat betreft de tips loopt het goed.

Er zijn op de eerste dag al ruim 100 tips binnengekomen bij het onderzoeksteam over de Jumbo-bomdreiger.

Het zijn met name gerichte vragen aan het team, nieuwe scenario’s en tips voor hen om te onderzoeken. Het team is druk bezig om alle ingezonden informatie te beoordelen. Rob Vos, leidinggevende van het onderzoek: “Het is erg fijn dat mensen al zo snel na de lancering de moeite nemen om contact met ons op te nemen. We hopen dat er de komende dagen nog meer bij ons binnenkomt, want we willen uiteraard de dader aanhouden.”

Veel media-aandacht

Rob: ”We zien dat er ook in de media en social media veel aandacht is voor het onderwerp. Ook daar komen de tips en scenario’s binnen. We krijgen veel vragen of alle Jumbo’s in Nederland nu zijn beveiligd. Er zijn getrapt maatregelen genomen door ons en door Jumbo. Opvallende, die dus voor iedereen te zien zijn, en onopvallende maatregelen. In heel Nederland zijn zowel onze medewerkers als die van Jumbo geïnstrueerd. De inhoud van de instructie maken we vanuit veiligheidsoverwegingen niet bekend. In Groningen en Zwolle is sprake van camerabeveiliging en wordt er door de politie extra gesurveilleerd bij Jumbo-supermarkten. We geven geen verdere details over onze maatregelen.”

Dossier dagelijks aangevuld

De eerste ingezonden vragen en scenario’s zijn terug te vinden in het dossier op www.politie.nl/jumbo. Het dossier wordt dagelijks aangevuld met nieuw aangeleverde informatie van het publiek. In het dossier geeft het team in een tijdlijn de gebeurtenissen weer, schetsen we een daderprofiel, benoemen we de eis van de dader, geven we nieuwe sporen vrij en komen we met een aantal scenario’s.

Elke dag een update via social media

Het onderzoeksteam geeft elke dag een update via de Facebookpagina van Groningen Stad & Haren en twitteraccount van Politie Groningen (@polgroningen).

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button