Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Al meer dan 23.500 euro opgehaald voor zieke Zwolse DJ

Zwolle – ‘Help Roy naar Mexico voor een stamceltherapie,’ luidt de oproep van familie, vrienden, collega’s en zakenpartners van de Zwolse dj Roy El Kei. Hij heeft een agressieve vorm van Multiple sclerose (MS). Met de crowdfunding campagne Roy Against MS willen ze 75.000 Euro inzamelen om de reis, behandeling en revalidatie van de Zwollenaar te bekostigen.

Aftrap crowdfunding in Hedon

Leroy, of Roy El Kei, timmert al jaren aan de weg als techno-dj en stond op grote festivals als ‘Fusion Of Dance’, Kingsland en Solar festival. Hij is de bedenker en organisator van technofeest DEEP, dat op 9 februari zijn tienjarig bestaan vierde in Poppodium Hedon, vanaf het begin thuisbasis voor dit populaire dancefeest.

Het lustrumfeest, afgelopen zaterdag, was de aftrap voor de crowdfunding. In het weekend werd er al 22.500 euro opgehaald. Op maandagavond stond de teller al op 23.625 euro, bijna een derde van het benodigde bedrag.

Stamceltherapie in Mexico

Stamceltherapie is vooralsnog de enige behandeling tegen MS die mogelijk is. Omdat die nog niet is goedgekeurd in Nederland, moet hij uitwijken naar het buitenland. Een kostbaar proces. Gesteund door familie, vrienden en bekenden begint Roy nu een crowdfunding campagne.

“Eigenlijk is dat niets voor mij”, aldus Roy. “Ik heb nog nooit mijn hand opgehouden. Heb altijd zelf mijn broek opgehouden. Maar ik heb geen keuze. Ik ben het verplicht aan mezelf en familie en bekenden om alles te doen wat mogelijk is om beter te worden.”

De bedoeling is om 75.000 Euro in te zamelen. Dat geld moet de reis, de behandeling en het revalidatieproces bekostigen. In juni wil Roy afreizen naar Mexico, één van de landen waar de stamceltherapie wel wordt uitgevoerd. “Het kan ook in India of Rusland, maar ik heb een beter gevoel bij Mexico,” zegt Roy. “Ook omdat ik een aantal mensen heb gesproken die de behandeling daar al hebben ondergaan.”

De inzameling stopt daarna niet direct. ,,Mogelijk kunnen we met de hiervoor opgerichte stichting daarna voorlichting geven en nog meer mensen helpen”, aldus Roy.

Roy Against MS

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button