112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Al 6.000 euro voor uitgebrande Café de Tagrijn

Zwolle – De inzamelingsactie die voor het uitgebrande Café de Tagrijn is opgestart heeft al meer dan 6 duizend euro.opgebracht.

Zondagavond rond kwart over tien brak er brand uit bij het  authentieke café aan de Buitenkant in Zwolle. Hierbij ging het  interieur met veel houtwerk, boegbeelden en de bar verloren. Door de brand en door het noodzakelijke breekwerk van de  brandweer die de brandhaarden moest opsporen raakte het interieur zwaar beschadigd.

Bart De Lange en Kay Warmink starten direct een inzamelingsactie op voor hun getroffen stamkroeg. “Met deze inzamelingsactie willen we graag geld inzamelen om het weer te herstellen in oude glorie. Dit helemaal na een zware corona periode waarin ze het al moeilijk genoeg hebben gehad. Hopelijk kunnen we ze zo een handje helpen!”

Mensen die willen doneren kunnen dat doen via de crowdfundingswebsite Gofundme. De teller staat dinsdagochtend op 6.409 euro,opgebracht door 264 donateurs.
Naast de donaties wordt via het platform, café eigenaar Fedde een hart onder de riem gestoken.’Fedde jongen sterkte, en ga er tegen aan je kunt het!! Gr Willem we zien elkaar!!!’, schrijft Willem Jonker. En ook Hans Euverman betuigt zijn steun: ‘Sterkte Fedde, ik hoop dat je de energie gaat krijgen om het café weer op te bouwen.’

Foto © RTV Focus Zwolle
Foto © RTV Focus Zwolle
Foto © RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button