Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Ajax – Pec Zwolle verzet naar 13 maart

Zeist / Zwolle – De Eredivisiewedstrijd Ajax – PEC Zwolle wordt verzet van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart om half zeven ’s avonds, meldt de KNVB. Deze verplaatsing vindt plaats om Ajax optimaal de mogelijkheid te bieden om zich voor te bereiden op de return van de Champions League-confrontatie met Real Madrid.

Het nieuwe tijdstip van Ajax – PEC Zwolle is vastgesteld op half zeven omdat het een Champions League-avond betreft en de wedstrijd uiterlijk een kwartier voor aanvang van de Champions League-duels moet zijn afgelopen.

Punten UEFA-ranglijst hard nodig

Nederland heeft de punten voor coëfficiëntenlijst van de UEFA hard nodig. Als Nederland de huidige elfde plaats op die ranglijst vasthoudt, betekent het dat de landskampioen van het seizoen 2019/’20 rechtstreeks instroomt in de Champions League, als de Champions League-winnaar zich ook via de reguliere competitie voor dat toernooi plaatst. Nummer twaalf Oostenrijk zit Nederland echter op de hielen.

Ongunstig voor PEC Zwolle supporters

Manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB: “In het belang van het Nederlandse voetbal hebben we voorafgaand aan dit seizoen met alle clubs afgesproken om zoveel mogelijk rekening te houden met de Europese verplichtingen van de Nederlandse clubs. Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen, dus daar houden we zoals afgesproken rekening mee. We beseffen dat de aanvangstijd van half zeven op een doordeweekse dag ongunstig is voor de supporters van PEC Zwolle, maar omdat het een Champions League-avond is, kan het helaas niet anders.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button