Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

AH voetbalplaatjes ruilen bij PEC Zwolle

Zwolle – Woensdagmiddag vond bij in het MAC3PARK stadion de PEC Zwolle & Albert Heijn Voetbalplaatjes Ruilmiddag plaats. Ook landskampioenen Tony en Stefan waren aanwezig voor een potje FIFA.

Voetbalplaatjes

Sinds het begin van het jaar spaart menig voetbalfan de bekende Albert Heijn voetbalplaatjes. Er zijn dit jaar 252 unieke plaatjes van spelers van de 18 Eredivisieclubs, het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen. Ook PEC Zwolle doet mee. In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben de plaatjes nu ook actiefoto’s. Voor alle voetbalplaatjes is er een verzamelboek vol weetjes, spelletjes en invuloefeningen. De populaire AH Voetbal App is eveneens terug. Daar kunnen de verzamelaars gespaarde plaatjes scannen om ze toe te voegen aan de digitale verzameling.

PEC Zwolle eSports

Naast het uitruilen van de populaire plaatsjes kon er woensdagmiddag ook gegamed worden. E-Divisie Landskampioenen Tony en Stefan waren aanwezig voor een potje FIFA. “Alle kinderen komen op ons af, ze willen op de foto met ons. dat is echt super leuk.” aldus e-sporter Tony Kok.

Naast de sportieve strijd op het veld is PEC Zwolle ook actief in de wereld van eSports, de snelst groeiende sport van de wereld. Hiermee investeert de club in een nieuwe tak van sport, waarmee met name een jongere doelgroep (12 – 34 jaar) wordt bereikt en bediend. Naast dat dit een heel mooi middel is om met (bestaande) fans in verbinding te komen, biedt het ook commerciële kansen voor de club.
De eDivisie is de digitale variant van de Eredivisie, alle clubs vaardigen één of twee eSporters af voor een officiële FIFA-competitie. Het PEC Zwolle eSports Team bestaat dit seizoen uit twee eSporters: Tony Kok en Stefan Vellinga, waarbij dit seizoen alleen Kok uitkomt in de eDivisie. Lees hier meer over de eDivisie.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button