KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Agenda gemeenteraadsvergadering 26 september

Zwolle – Maandagavond zijn er in de gemeenteraad van Zwolle twee debatrondes. De eerste is in de Raadzaal een debat over het invoeren van een tarief op restafval, en de tweede in de TaKzaal gaat over de aangescherpte doelen van het Sociaal Wijkteam en de versnelde ontwikkeling van Breecamp-West.

Restafvaltarief

Het voorstel is om huishoudens, naast een vast tarief, ook een bedrag per aanbieding van restafval te laten betalen. Hiermee wordt bijgedragen aan de ambitie van zowel Zwolle als het rijk om het restafval zoveel mogelijk terug te dringen (maximaal 30 kg restafval per inwoner in 2025, volledig circulair in 2050).
De raad wordt voorgesteld om in te stemmen met een vast tarief van de afvalstoffenheffing van respectievelijk €233,77 (eenpersoonshuishouden) en €250,57 (meerpersoonshuishouden). Daarnaast wordt voorgesteld akkoord te gaan met tarieven per aanbieding van respectievelijk €1,70 (60 liter), €2,30 (80 liter) en €10,20 (grijze restafvalcontainer). Tot slot wordt voorgesteld om voor minima ook een prijsprikkel in te voeren door volledige kwijtschelding voor het vaste gedeelte te verlenen en voor het variabele deel tot een maximum bedrag.

Sociaal Wijk Teams

In 2021 zijn de sociale wijkteams geëvalueerd door onderzoeksbureau AEF op de positionering binnen de gemeente en het functioneren van de wijkteams in het algemeen. Zowel de aanbevelingen uit het onderzoek als de wens om door te ontwikkelen, de toename van taken voor het SWT en de geschetste ontwikkelingen geven aanleiding om de visie en doelen van het SWT aan te scherpen.

Breecamp-West

Gezien de woningbouwopgave voor Zwolle is onderzocht in hoeverre Breecamp-West versneld kan worden ontwikkeld, waarmee wordt bijgedragen aan de doelstelling om jaarlijks 1000 woningen te ontwikkelen.
De raad wordt voorgesteld om in te stemmen met de versnelde ontwikkeling van Breecamp-West. Daarnaast wordt voorgesteld een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen en de startnotitie Breecamp-West vast te stellen, waarmee de ambities uitgangspunten en kaders voor deze ontwikkeling worden vastgesteld.

Gemeenteraadsvergaderingen zijn openbaar en te volgen op de publieke tribune in het gemeentehuis en via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad. Dit is ook later terug te zien. Tevens zijn hier de agenda en de stukken te bekijken. Inspreken kan via raadsgriffie@zwolle.nl. Let wel op de indientermijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button