JarabiRadio

Afrikaanse muziek op Radio Focus

presentatrice Alie de Vries stelt zichzelf voor

Zwolle – “Het eerste concert van een Afrikaanse artiest wat ik ooit bezocht was van Mory Kanté in Hedon. Hij had een hit gehad met Yeke Yeke en zette de tent volledig op zijn kop. Nadat ik zelf een tijd in verschillende Afrikaanse landen had gewerkt begon ik, eenmaal terug in Nederland, langzaam de rijkdom van de muziek van dit continent te ontdekken. En ik ben nog lang niet uit ontdekt want Afrika is groot en muziekstijlen ontelbaar.” dat zegt Alie de Vries de presentatrice van Jarabi, een uurtje Afrikaans.

Aanvoerder van dit alles is het land Mali waar muziek gelijk staat aan ademen en het aantal muziekstijlen niet op twee handen te tellen is. Het programma heet Jarabi dat betekent liefde in het Bambara, één van de West-Afrikaanse talen. Over liefde zingen is universeel. Muziek is universeel.
“Ik neem u graag mee op reis langs mooie muziek van dit continent. Met soms ook interviews en aandacht voor cross-overs met muzikanten van verschillende continenten. Verwacht geen compleet overzicht van alles wat Afrika muzikaal te bieden heeft. Verwacht schitterende muziek.”

Ook in Zwolle leeft de Afrikaanse muziek steeds meer. Zo is er eind oktober een middag met Afrikaanse muziek met o.a. Matic Diaw en Serigne Gueye in Café de Hetebrij en op 24 november een een intiem concert van Issa Sow op Cultuurschip Thor.

Jarabi, een uurtje Afrikaans, met Alie de Vries
Iedere maandagavond 20.00 uur tot 21.00 uur
RadioFocus.nl
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button