JarabiRadio

Afrikaanse muziek door je speakers

'Jarabi, een uurtje Afrikaans' met Alie de Vries

Zwolle – Jarabi betekent Liefde in het Bambara, een West-Afrikaanse taal. En dat is precies wat Alie de Vries voelt voor het Afrikaanse continent en met name voor de muziek. “Mijn speurtocht naar muziek uit Afrika voelt als een ontdekkingsreis. En op die reis neem ik de luisteraars graag mee,” aldus Alie. Haar hart ligt vooral in Mali, maar ook andere delen van Afrika worden niet vergeten.

“Afrika kent een enorme hoeveelheid aan muziekstijlen. Van de oorspronkelijke Blues tot aan Koramuzikanten of zelfs af en toe een nummer in het Zuid-Afrikaans. Van alles komt er voorbij in Jarabi, maar helemaal compleet zijn lukt mij ook niet.” Een vast onderdeel van het programma is een fusion-plaat. Niet alleen Alie weet namelijk de Afrikaanse muziek te waarderen, ook veel westerse popmuzikanten zoeken de roots van de muziek op. Met als logisch gevolg een geweldige mix van zeer uiteenlopende stijlen zoals het Afrikaanse Trio Da Kali dat samen speelt met het wereldberoemde Kronos Quartet uit San Francisco.

De Zwolse journaliste is een frequent bezoeker van Afrikaanse festivals en optredens. De muziek in Jarabi, een uurtje Afrikaans, wordt dan ook afgewisseld met concertaankondigingen, gasten en interviews.  Ga dus met ons mee op ontdekkingsreis naar de geweldige muziek uit het fascinerende Afrika.

Jarabi, een uurtje Afrikaans
Vanaf 1 oktober, iedere maandag van 20.00 tot 21.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button