Nieuws uit ZwolleVoorpagina

AFAC doet een rondje station na de meivakantie

Zwolle – Fiets weg? De Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) was vandaag actief bij het station Zwolle. Meerdere, buiten de rekken geparkeerde fietsen en fietswrakken, werden verwijderd bij de stalling aan de zuidkant van het station. De rechtmatige eigenaar kan de fiets terughalen bij de AFAC aan de Buismanstraat 23 (een zijstraat van de Oosterlaan bij het station) tegen betaling van € 15,-.

34406512411_b438a7d5f3_c

Waarom worden fietsen verwijderd?

De gemeente zet zich in om met name de stationsomgeving schoon, veilig en leefbaar te houden. Daarom verwijderen medewerkers van AFAC fietswrakken en fietsen die niet in de rekken staan. Om te zorgen voor voldoende ruimte in de rekken worden ook fietsen die langer dan twee weken in de rekken staan verwijderd.

Iedereen die de fiets langer dan twee weken wil stallen kan gebruik maken van de betaalde stalling aan de noordzijde van het station.

Grote Markt

Ook op de Grote Markt worden fietsen die niet in de rekken staan verwijderd. Hiermee wil de gemeente, samen met de ondernemers in het centrum, de Grote Markt voor iedereen aantrekkelijk, sfeervol en toegankelijk te houden. Fietsen buiten de rekken zorgen namelijk voor gevaarlijke situaties en gaan ten koste van de toegankelijkheid van de winkels en horecagelegenheden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button