112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Adreswijziging niet doorgeven levert boete van € 325,- op

Mensen die vanaf vandaag hun adreswijziging niet doorgeven aan de gemeentelijke basisadministratie in Zwolle krijgen een boete van maximaal € 325,-. Het niet doorgeven van een adreswijziging is een veelgebruikte manier van mensen met schulden om uit handen van deurwaarders te blijven. Ook speelt dit probleem bij bijstandsfraude.

Deze maximale boete wordt opgelegd als bewust een adreswijziging niet aan de gemeente wordt doorgegeven. Ook mensen die meerdere malen opzettelijk geen adreswijziging doorgeven (recidives) krijgen de maximale boete opgelegd.

Is er geen sprake van opzet dan volgt een boete van € 200,-, mits de gemeente vooraf de desbetreffende persoon hierover heeft geïnformeerd.

Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde bekendmaking beleidsregel bestuurlijke boete Wet basisregistratie personen.

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button