Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Activiteiten Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie 21 maart

Zwolle – Op dinsdag 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. In Zwolle voelt 12% van de inwoners zich weleens gediscrimineerd. Dat zijn ruim 15.000 Zwollenaren. Gemeente Zwolle maakt zich sterk voor een inclusief Zwolle en vraagt daarom aandacht voor dit thema. Ze houdt samen met partners in de stad diverse activiteiten op 21 maart.

De Zwolse Alliantie tegen discriminatie en racisme houdt een bijeenkomst van 11.00 tot 15.00 uur. Op het programma staat een lezing van Aditi Gupta over immigratie, een creatieve workshop, Pride Photo tentoonstelling en een lunch. Wil je hierbij zijn? Kom vooral langs! Aanmelden is alleen nodig als je mee wilt lunchen. Stuur dan een mail naar shirleykambel@gmail.com De bijeenkomst is in Theater Wresinski (Floresstraat 21). De toegang is gratis.

Wereldcafé

Op dinsdagavond is er een Wereldcafé met als thema: ‘Racisme!? Speelt dit nog?’ Wil je meepraten en -luisteren? Kom dan vooral langs! De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in de Stadkamer in het centrum (Zeven Alleetjes 1A). Vanaf 19.00 uur is de inloop met koffie en thee. Wereldcafé wordt gehouden door Comité 30 juni/1juli en Vizier, in samenwerking met de Zwolse Alliantie tegen discriminatie en racisme. De toegang is gratis.

Verbinding

Wethouder Diversiteit en Inclusie Dorrit de Jong: “De samenleving lijkt soms erg verhard in bepaalde discussies. Daarom houden wij in Zwolle samen acties waarin we de verbinding zoeken tussen mensen met verschillende meningen en visies. Dat is belangrijk, want ieders mening doet ertoe. Soms moet je elkaar eerst in een ander licht zien, om nader tot elkaar te kunnen komen. De Zwolse Wereldcafés die worden gehouden in de Stadkamer, en waaraan ik zelf ook heb deelgenomen, zijn hier een mooi voorbeeld van. In de Wereldcafés zie en voel je dat het werkt. Dit wens ik alle Zwollenaren toe. Een beetje meer inlevingsvermogen, begrip en respect voor elkaar.”

“Dit wens ik alle Zwollenaren toe. Een beetje meer inlevingsvermogen, begrip en respect voor elkaar.” Wethouder Dorrit de Jong

 

“Ik nodig iedereen daarom van harte uit om op 21 maart mee te doen aan de verschillende activiteiten.”

Alliantie tegen discriminatie en racisme

Via de Alliantie tegen discriminatie en racisme zetten men zich in om discriminatie en racisme tegen te gaan in Zwolle. Partners hierin zijn onder andere Windesheim, CIBAP, COC Zwolle, Joodse Gemeente Zwolle, Deltion, Vizier, Gemeente Zwolle, Diaconaal Platform, SportService Zwolle, Amnesty, Landstede, Participatieraad, Politie, Comité 30 juni/1 juli, Alevitische Vereniging en Stichting 70 jaar Molukkers Zwolle.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button