EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Actieplan VVD Zwolle: ‘Buitenruimte Zwols centrum slim benutten voor terrassen’

Zwolle – De Zwolse fractie van de VVD komt met een actieplan om de lokale economie te ondersteunen. Zo moet er meer ruimte komen voor terrassen en moet het lokaal kopen gestimuleerd worden. De partij heeft hiervoor een actieplan met 10 punten opgesteld waarbij de gemeente Zwolle wordt gevraagd om te participeren.

Binnenstad als terras

Zo moet de gemeente meer ruimte bieden voor terrassen. ‘Delen van de binnenstad worden op gezette tijden vrijgemaakt voor terrassen. Dat vraagt passen en meten van auto’s,
fietsers en voetgangers’, schrijft de partij in het plan. Ondernemers in Zwolle hoeven wat de VVD Zwolle betreft in 2020 dan ook niet te betalen voor de terrassen: ‘Ondernemers krijgen kwijtschelding of teruggave van precario over de niet gebruikte maanden.’ Hiermee moeten de lasten verlicht worden voor de zwaar getroffen horecaondernemers.

Support your local

Ook voor de winkeliers vraagt de VVD om een gezamenlijke aanpak: ‘Samen met ZwolleFonds, CityCentrum en andere bedrijfsinvesteringszones werken we aan ondersteuning om producten van lokale ondernemers makkelijker bij de lokale vraag te brengen. Bijvoorbeeld door een overkoepelende webshop of door MKB’ers te ondersteunen bij de stap naar internetshoppen.’ Ook denkt de partij om een publiekscampagne #supportyourlocal.

Gemeente

Verder zou de lokale overheid kunnen helpen door zoveel mogelijk locaal aan te besteden en door het gebied binnen de poller voor meer winkeliers en horecaondernemers toegankelijk te maken. Hierdoor wordt bezorgen makkelijker.

Drukke en rustige momenten

Tot slot moet informatie over de rustige en drukke momenten in de stad delen met bezoekers van de binnenstad.
‘Zoals we eerder deden na verruiming van de koopzondagen willen we, door telefoon-signalen te monitoren, real-time communiceren over bezoekersstromen in en rond de binnen-stad. Zo weten bezoekers wanneer het rustiger is en voorkomen we grote drukte.’ aldus de VVD.

200504-Actieplan-OndernemenNaastCorona

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button