112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpaginaZwolle-Zuid

Achtervolging door politie eindigt met botsing in Zwolle-Zuid; vrouw gewond geraakt

Zwolle –  De politie achtervolgde zondagavond een automobilist. Die botste tijdens zijn vlucht, rond tien over zes, tegen een andere auto op de Oldeneelallee in Zwolle-Zuid. De bestuurder sloeg vervolgens te voet op de vlucht. Eén vrouw raakte gewond.

Negeren stopteken politie

Agenten zetten de achtervolging in nadat de automobilist een stopteken negeerde. Even daarvoor passeerde de auto een zogenaamde ANPR controle. Het kenteken stond gesignaleerd. Bij een ANPR controle scant een camera automatisch de kentekens van voorbijrijdende voertuigen. Agenten krijgen direct een waarschuwing als het kenteken op naam staat van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

Bestuurder lopend gevlucht

De bestuurder van de achtervolgde wagen rende na de aanrijding weg. De politie is direct een zoekactie gestart, hierbij werd onder meer een politiehond ingezet. Een inzittende van de aangereden auto, een vrouw, raakte gewond. Zij is door de ambulancedienst overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

In de vluchtauto werd een hondje ontdekt door de agenten. Zij schakelden de Zwolse dierenambulance in om het beestje mee te nemen. De dierenambulancechauffeur heeft het hondje gecontroleerd op eventueel letsel. “Het hondje was zeer bang en weg gekropen in de auto maar mankeerde gelukkig niets. Onze ambulancechauffeur heeft het hondje meegenomen en overgebracht naar het Dierenasiel,” aldus Dierenambulance Zwolle.

Een berger heeft de auto’s afgesleept. De brandweer heeft het met olie besmeurde wegdek gereinigd. De bestuurder is nog voortvluchtig volgens Henk Kremer, woordvoerder van politie Overijssel.

Foto © Marco Westendorp – 112 Overijssel

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button