KabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpagina

Academiehuis Grote Kerk Zwolle dit weekend geopend voor bezoek

Zwolle – Van vrijdag tot en met zondag 11 april is het mogelijk om Academiehuis Grote Kerk Zwolle te bezoeken. Vijf culturele locaties in Zwolle doen mee met een pilot waarin bezoekers naar een concert, museum of tentoonstelling kunnen. Vandaag trapte Academiehuis Grote Kerk af. Coby Zandbergen, directeur Academiehuis Grote Kerk Zwolle: “Het is een landelijke pilot. Het is afwachten hoe het allemaal gaat, maar we blijven optimistisch. Hopelijk kunnen we deze zomer weer gewoon mensen ontvangen.”

Tijdens de tijdelijke openstelling kunnen gasten rondneuzen in de boekenmarkt en genieten van livemuziek en kunst. Daarnaast is er de mogelijkheid om oog in oog te staan met de gewelfschildering van Aartsengel Michaël.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Coronatest

Voordat je daadwerkelijk Academiehuis Grote Kerk Zwolle kan bezoeken, moet je eerst een coronatest doen. Volgens Coby Zandbergen is het nog maar de vraag of mensen dat er voor over hebben: “De test is nu in de Marslanden. Ik denk dat mensen graag hier een kijkje komen nemen, maar de dagjesmensen kunnen niet spontaan naar binnen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat.”

Cultuur-estafette

Academiehuis Grote Kerk Zwolle trapte vandaag de “cultuur-estafette” af, zij mochten in Zwolle als eerste weer gasten ontvangen. Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel mogen op 19, 20 en 21 april weer gasten ontvangen. Verder gaat poppodium Hedon weer open op 22, 23 en 24 april. Tot slot mag Museum de Fundatie de deuren openen op 23, 24 en 25 april.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
Programma

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren