EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Abbott magazijn van 18.000 m2 op Hessenpoort Zwolle officieel geopend

Zwolle –  Dinsdagmiddag werd aan de Tecklenburgstraat het nieuwe Pharma warehouse van Abbott feestelijk geopend. Het indrukwekkende magazijn van 18.000 vierkante meter, inclusief mezzanine en kantoren, zal dienen als opslagplaats voor ingrediënten die gebruikt worden in de productie van Abbott’s voedingsproducten.

Abbott, bekend om de productie van babyvoeding, kindervoeding, voeding voor volwassenen en sondevoeding, heeft in Zwolle een productievestiging aan de Rieteweg. Het nieuwe magazijn op Hessenpoort zal onder andere deze vestiging ondersteunen door de opslag van ingrediënten.

In toekomst groeien

Herrold Pronk, Site Director bij Abbott Nutrition, zei bij de start van de bouw van het nieuwe warehouse: “Abbott in Zwolle produceert voedingsproducten in poeder- en vloeibare formules en dit nieuwe warehouse biedt ons de mogelijkheid om in de toekomst verder te groeien. Een mooie uitbreiding dus, die ons in staat stelt om betrouwbare voedingsproducten te blijven leveren waar klanten wereldwijd op vertrouwen voor een gezonder leven!”

© RTV Focus Zwolle

Volledig beveiligde omgeving

Het nieuwe warehouss op de Hessenpoort is een volledig beveiligde omgeving met strikte toegangscontroles, wat de veiligheid van de opgeslagen ingrediënten garandeert. De bouw van het magazijn begon op 1 juni 2023 en afgelopen dinsdag werd het officieel geopend.

Volledig gasloos, met laadstations voor vrachtauto’s

Een van de opvallende kenmerken van het nieuwe warehouse is de duurzaamheid. Het pand is volledig gasloos en volledig geëlektrificeerd, met laadstations voor elektrische fietsen, auto’s en vrachtwagens op het terrein.

Deze opening volgt op eerdere investeringen van Abbott in de uitbreiding van de productieafdeling aan de Rieteweg in Zwolle, waar meer dan 180 verschillende voedingsproducten worden vervaardigd en gedistribueerd naar zowel Europese als internationale markten. De fabriek in Zwolle, geopend in 1960, was de eerste Abbott-fabriek in Nederland.

In Nederland heeft Abbott ongeveer 1800 medewerkers in dienst, verspreid over vestigingen in Hoofddorp, Zwolle, Breda, Weesp, Heerlen, Olst, Veenendaal en Alkmaar.

© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren