EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Aanslag gemeentebelastingen op de mat? Zo maak je bezwaar of vraag je kwijtschelding aan

Zwolle – Het is niet de meest favoriete post, maar volgende week ligt de enveloppe toch echt op de mat! Op 21, 22 en 23 februari krijgen huishoudens in de gemeente Zwolle het aanslagbiljet voor de gemeentebelasting. Hierop staat ook de WOZ-waarde. Het aanslagbiljet wordt verstuurd door GBLT met datum van 24 februari 2023.

Elk jaar krijgt ieder huishouden in Nederland belastingaanslagen voor de gemeentebelastingen. De gemeente Zwolle gebruikt de gemeentebelastingen om haar taken uit te voeren. Er zijn verschillende soorten gemeentebelasting. Welke belasting u betaalt, hangt af van uw situatie. U leest hier meer over op de website van GBLT.

Meer weten over de WOZ-waarde of bezwaar maken?

Op het aanslagbiljet staat ook de WOZ-waarde. Dit is de waarde van uw woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak. GBLT gebruikt de WOZ-waarde om belastingen te berekenen. Wilt u meer weten over hoe GBLT deze berekent? Of wilt u eenvoudig bezwaar indienen? Ga naar gblt.nl/woz.

Hoe regelt u belastingzaken?

U regelt al uw belastingzaken gemakkelijk en digitaal in Mijn Loket op gblt.nl. Log in met uw DigiD of eHerkenning. U kunt dan onder andere:

  • uw belastingaanslag betalen via iDEAL;
  • automatisch betalen in delen via automatische incasso regelen;
  • kwijtschelding aanvragen;
  • bezwaar maken.

Moeite met betalen?

Het GBLT begrijpt dat de economische situatie in ons land grote gevolgen kan hebben voor u of uw bedrijf. Heeft u moeite met het betalen van uw belastingen? Dan kijkt GBLT graag samen met u naar een passende oplossing. Lees meer over moeite met betalen

Wat is GBLT?

GBLT regelt namens de gemeente Zwolle verschillende belastingen. Dat doen ze eenvoudig als het kan en persoonlijk als het nodig is. Lees meer op gblt.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button