KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Symposium Building the future in Windesheim

Zwolle – Ieder jaar houdt Windesheim in samenwerking met Bouwend Nederland, Techniek Nederland en het Zwols Architectuur Podium het symposium Building the future. Tijdens dit symposium delen ze actuele inhoud op het gebied van de bouw om zowel studenten bouwkunde, als medewerkers, docenten en iedereen die in de bouw werkt op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen, innovaties en precaire onderwerpen van het moment.

Dit jaar was het thema water. Er zijn veel uitdagingen op het gebied van water, zoals overstromingen, droogte, piekbuien en vervuilingen. De hoofdspreker was Gerrit Hiemstra, bekend van de NOS weerberichten. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met het ondersteunen van mensen die biobased huizen willen bouwen.

Er waren ook een aantal lezingen over case-studies, zoals een hele drijvende woonwijk of vacuüm toiletten. Groepjes studenten konden een onderwerp pitchen met duurzaam ontwerp met water voor de toekomst. Daaraan werden prijzen toegekend, zoals een les windsurfen ergens in Nederland.

Er waren vier masterclasses waarvoor de deelnemers aan het symposium uit elkaar gingen. De onderwerpen waren bouwen op water, klimaatadaptatie, waterkwaliteit en innovaties.

Na afloop kon er bijgepraat worden onder het genot van een drankje en een hapje.

Gerelateerde artikelen

Back to top button