BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Aanleg Veldbiezenweg eerste teken komst nieuwe WRZV-hallen

Zwolle – Deze week start aannemer Klink Nijland met de aanleg van de Veldbiezenweg op Voorsterpoort. De Veldbiezenweg wordt de nieuwe verbindingsweg tussen de Russenweg en de Grote Voort en hiermee de toegangsweg tot de nieuwe WRZV-hallen waarvan de bouw dit voorjaar start. Als alles volgens planning verloopt, is de weg begin mei klaar.

Langs de Veldbiezenweg komen 30 parkeerplaatsen voor algemeen gebruik en eventueel voor bezoekers van de WRZV-hallen. Ter hoogte van de Thorbecke Scholengemeenschap komt in de Russenweg een oversteekplaats voor fietsers.

© RTV Focus – Matthijs van Os

Wadi

Ook legt de aannemer een wadi aan langs de weg. Een wadi is een verlaging in het terrein waarin het regenwater kan infiltreren in de grond. De ambitie voor de openbare ruimte op Voorsterpoort is om deze klimaatbestendig in te richten.. Daarmee is het gebied duurzaam bestand tegen hevige plensbuien, natte en droge perioden en hitte. .

Veldbiezen

De naam Veldbiezenweg heeft een link met de afkomst van de naam Russenweg: genoemd naar russen of veldbiezen. Veldbiezen en russen zijn planten die hier vroeger op Voorsterpoort groeiden en deze lijken op gras.
Met de aanleg van de Veldbiezenweg worden de eerste contouren zichtbaar van een vernieuwd Voorsterpoort.

 

Sfeerimpressie WRZV hallen. De veldbiezenweg loopt horizontaal tussen de hal en de parkeerplaats.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button