112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Aanhoudingen voor verboden wapenbezit en bezit harddrugs bij Kingdance

Zwolle – Tijdens het dance event Kingdance op het terrein van de IJsselhallen werd een 24-jarige man uit Oldebroek zondagavond 26 april aangehouden voor het bezit van harddrugs.
De man vertoonde opvallend gedrag en werd om die reden gecontroleerd door de beveiliging. Bij fouillering werden 12 pillen (vermoedelijk XTC) gevonden én een gripzakje met 10 wikkels met een nog onbekende witte substantie. Daarnaast had de Oldebroeker een kleine hoeveelheid weed bij zich. Hij deed afstand van de verdovende middelen en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Op het dance event werden diezelfde nacht ook twee 20-jarige mannen uit Lelystad op de Rieteweg aangehouden voor verboden wapen bezit.
De beveiliging van een dance event aan de Rieteweg had een tip gekregen dat er op de parkeerplaats een voertuig stond met daarin wapens, waaronder een honkbalknuppel. Na controle werd in het desbetreffende voertuig een honkbalknuppel gezien. De Lelystedelingen, de eigenaar en een andere inzittende van de auto, werden hierop aangehouden voor overtreding van de Wet wapens en munitie. Proces-verbaal wordt voor beide opgemaakt.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button