112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Aanhoudingen in Aa-landen, Zwolle-Zuid en Dieze voor drugshandel

Zwolle – De politie heeft dinsdag 28 juni zeven verdachten aangehouden in het kader van een drugsonderzoek. Drie mannen van 19, 20 en 21 jaar uit Zwolle worden verdacht van drugshandel. Vier verdachten zijn aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Politiemensen hebben vijf woningen in Zwolle doorzocht en verdovende middelen, contant geld en waardevolle goederen in beslag genomen.

De politie startte het onderzoek een aantal maanden geleden op grond van informatie over drugshandel. Het rechercheonderzoek leidde tot de aanhouding van een 19-jarige man uit Zwolle. Hij wordt verdacht van drugshandel en het witwassen van het geld dat hij daarmee verdiende. Vermoedelijk heeft hij daarmee duizenden euro’s verdiend. Twee mannen van 20 en 21 jaar uit Zwolle worden ook verdacht van drugshandel. Zij zijn net als de 19-jarige man aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Doorzoekingen

Tijdens de aanhouding van één van de verdachten van drugshandel zijn ook twee mannen van 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De twee zijn na verhoor weer heengezonden. Agenten hebben na de aanhoudingen een vijftal woningen in de wijken Aa-landen, Zwolle-Zuid en Dieze doorzocht. Bij de doorzoekingen werden nog twee verdachten op heterdaad aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een 19-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Zwolle. In de woningen troffen de agenten verdovende middelen aan, waaronder een grote hoeveelheid softdrugs.

Afpakken

Tijdens de doorzoekingen en aanhoudingen heeft de politie onder andere beslag gelegd op geld, een auto en waardevolle goederen om illegaal verkregen vermogen van de verdachten te kunnen afpakken. De politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken nauw samen om verdachten te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button