112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Aanhouding voor granaat aan café Bruut in Zwolle

Zwolle – Een man van 22 uit Almere is woensdag 27 januari 2021 aangehouden als verdachte van een bedreiging met een handgranaat bij café Bruut in Zwolle. Op 14 januari 2020 wordt aan de deur van het Zwolse café een handgranaat opgehangen. Op camerabeelden is te zien dat een persoon die nacht een granaat plaatst.

De politie heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de bedreigingen. Onder andere in Opsporing Verzocht zijn beelden getoond van een verdachte. Woensdag is de man van 22 uit Almere in een Penitentiaire Inrichting aangehouden, hij wordt verdacht de granaat aan de deur bij het café te hebben gehangen. De man zit momenteel vast voor een ander delict, na verhoor zal hij weer terug de cel ingaan.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten

Met de aanhouding van de verdachte uit Almere is het onderzoek naar de bedreiging weer een stap verder. Dat onderzoek gaat gewoon verder. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Mensen die meer weten over deze zaak maar nog niet gebeld hebben met de politie, kunnen dat alsnog doen. De politie is bereikbaar via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Gerelateerde artikelen

Back to top button