112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Aanhouding van autodief met hulp van politiehond Bink

Zwolle – Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 5 oktober bij een woning aan de Zomertalinghof een 23-jarige man uit Zwolle aangehouden voor autodiefstal. De man was gevlucht, maar een politiehond wist hem toch te vinden.

De eigenaar van de auto belde meteen 112 nadat zijn auto was meegenomen vanaf de Sterrenkroos. Agenten gingen meteen op zoek en troffen de auto aan op de Goudplevierstraat. Er zat niemand in de auto dus de agenten besloten de auto in de gaten te houden. De andere eenheden bleven in de buurt voor het geval de dief weer terug zou komen. Enige tijd later kwam de auto in beweging, dus de agenten kwamen ook in actie. De verdachte zag de politie en ging er vandoor.

Speurtocht
Hij rende de wijk in, sprong in een sloot en kwam er aan de andere kant weer uit. Agenten zijn daar gaan zoeken met de politiehond. De politiehond volgde de sporen en vond de man in de bosjes van een woning aan de Zomertalinghof. Hij wilde niet meewerken tijdens zijn aanhouding en liep daardoor bijtwonden op. De verdachte is na behandeling in het ziekenhuis naar het politiebureau gebracht. De sleutels van de auto waren weggenomen tijdens een insluiping in een woning. Er is een onderzoek ingesteld.

Plaats op kaart bij benadering;

Gerelateerde artikelen

Back to top button