112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

A28 vol luiers na aanrijding met gans

Zwolle – De verbindingsweg A28/A50 van Zwolle richting Apeldoorn veranderde aan het begin van de avond in een chaos’. De oorzaak? Een vrachtwagen vol incontinentieluiers die zijn lading verloor na een aanrijding met een gans. Het leverde een rood kruis op en een afgesloten rijbaan. Enkele automobilisten negeerden het rode kruis en kregen naar alle waarschijnlijkheid een boete. Rijkswaterstaat noemde het rode kruis voor hun ‘een erg dure tolweg.’

Gans en luiers

Het incident begon toen de vrachtwagenchauffeur met de lading luiers een gans aanreed en zijn voertuig naar de vluchtstrook stuurde. Helaas werd de vrachtwagen daarbij geschampt door een passerend voertuig, waardoor het zeil van de laadruimte openscheurde en de luiers over de weg verspreid raakten.

De ganzen waren eerder die avond al gesignaleerd op de afslag richting Zwolle. Rijkswaterstaat Verkeersinformatie zag de humor van het incident wel in en voegde bij de melding op[ X.com met een grote knipoog toe: “Hoi schat, ja alles was goed op werk. Maarre, verschoon jij het komende jaar de luiers? Ik heb er net 954 gedaan”.

Opruimwerkzaamheden

De verbindingsweg is afgesloten voor opruimwerkzaamheden. Automobilisten wordt aangeraden om om te rijden en rekening te houden met vertragingen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren