112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

A.s. zaterdag verkeersmaatregelen i.v.m. Sinterklaasintocht

Ook dit jaar, op zaterdag 15 november, komen Sinterklaas en zijn Pieten per boot aan in de binnenstad van Zwolle. Anders dan voorgaande jaren varen ze dit jaar via het Zwols IJsselkanaal en het Zwarte Water naar de binnenstad waar de boot bij het Rodetorenplein aanmeert. De intocht heeft een aantal gevolgen voor het verkeer in de binnenstad.

Burgemeester Henk Jan Meijer en Peter Pels, voorzitter van het Citycentrum, verwelkomen de Zwolse kinderen en de Sint en zijn Pieten rond 12.00 uur op het Rodetorenplein. Om circa 12.30 uur vertrekt Sinterklaas met zijn Pieten in optocht door de stad, tijdens de optocht zijn er verschillende verkeersmaatregelen.

Oponthoud rondom bruggen

Tijdens de boottocht tussen 11.45 en 12.00 uur moet het verkeer rekening houden met oponthoud bij de bruggen. De vaarroute is anders dan voorgaande jaren. De boot vaart nu via de Holtenbroekerbrug (tussen Zwartewaterallee-Blaloweg) en de Hofvlietbrug (aan de Pannekoekendijk) naar het Rodetorenplein. De havenmeester doet de bruggen omhoog om de boot door te laten.

Route van de optocht door de stad Om circa 12.30 uur vertrekt Sinterklaas met zijn Pieten in optocht door de stad vanaf

het Rodetorenplein / Jufferenwal naar het Grote Kerkplein. De route van de intocht is als volgt: Kamperstraat – Luttekestraat – Grote Markt – Oude Vismarkt – Gasthuisplein – Ter Pelkwijkstraat – Kerkstraat – Diezerstraat – Grote Markt – Korte

Ademhalingssteeg – Grote Kerkplein. De aankomst op het eindpunt is rond 14.00 uur. Voor het Stadhuis op het Grote Kerkplein vinden tot 16.00 uur diverse activiteiten plaats.

Verkeersmaatregelen tijdens de optocht

Vanwege de aankomst van Sinterklaas op het Rodetorenplein zijn de Jufferenwal, Rodetorenplein, Buitenkant en Vispoortenbrug, en daarmee ook de route Buitenkant en Nieuwstraat na 11.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In verband met de optocht zijn de Diezerpoortenbrug, Kerkstraat en Wilhelminasingel ter hoogte van Ter Pelkwijkstraat tussen 13.00 en 14.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanwege de diverse activiteiten op het Grote Kerkplein is deze afgesloten voor het verkeer. Ook de Sassenstraat is niet bereikbaar via Grote Kerkplein.

Bevoorradend verkeer voor de winkels in de binnenstad dat via de Nieuwstraat wil rijden, heeft hiertoe de mogelijkheid vóór 11.00 uur en na 14.00 uur. Verkeer met bestemming Sassenstraat kan tussen 13.00 en 16.00 uur via de Bloemendalstraat de Sassenstraat bereiken. Het eenrichtingsverkeer van de Bloemendalstraat is hiervoor tijdelijk gewijzigd.

Parkeren

De parkeeraccommodaties in de binnenstad blijven bereikbaar. Voor vergunninghouders is parkeren aan de Buitenkant echter niet mogelijk, voor geparkeerde voertuigen die hier of op de route van de intocht staan geldt een wegsleepregeling. Er wordt verzocht elders te parkeren.

Openbaar vervoer

De stads- en streekbussen die vanaf het station komen richting Pannekoekendijk, rijden tussen 11.00 en 14.00 uur niet via Eekwal maar via Emmawijk. Daar bevindt zich een tijdelijke halte. De bussen vanaf de Pannekoekendijk richting het station gaan wel langs Eekwal. De haltes van deze bussen op Eekwal blijven dus in gebruik. Stadsbuslijnen 2, 3 en 12 van Syntus rijden tussen 11.00 en 14.00 uur niet via Rodetorenplein – Buitenkant maar via Emmawijk/Eekwal – Pannekoekendijk. Stadsbuslijn 4 rijdt tussen 13.00 en 14.00 uur niet via de Wilhelminasingel, maar via Emmawijk/Eekwal – Pannekoekendijk.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button