Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

A.s. zaterdag Duurzame Huizendag in Zwolle

Bezoek een duurzaam huis bij u in de buurt

Op zaterdag 25 oktober 2014 vindt voor de tweede keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Door heel Nederland stellen zo’n tweehonderd trotse woningeigenaren hun huis open en vertellen zij graag over het verduurzamen van hun woning. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar uit de buurt helpt bij het maken van energiezuinigere stappen in de eigen woning.

Van een houtskeletbouw, ecowoning, gerenoveerde woning tot een duurzaam monument; er is een grote variatie aan woningen te bezoeken tijdens de Duurzame Huizen Route. De opening van de huizenroute vindt die zaterdag om 10.00 uur plaats in Zwolle.

Ervaringsverhalen

Bezoekers die vorig jaar een huis bezochten, waren vol lof over de verhalen van de huiseigenaren. De ervaringen zijn zeer bruikbaar om in je eigen huis je energierekening omlaag te krijgen. Ook verhalen over comfort, isolatiematerialen, groendaken en het hele proces van verduurzamen zijn leerzaam. ‘Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken,’ aldus een reactie van een enthousiaste bezoeker.

Ook huiseigenaren waren enthousiast. Een huiseigenaar reageert: ‘’Het was leuk om mensen met mijn ervaringen op weg te helpen. Ik kon de opbrengsten van de zonnepanelen via internet laten zien en dat maakte het tastbaar voor de bezoekers.”

Opening door wethouder Duurzaamheid

Wethouder Duurzaamheid Filip van As van gemeente Zwolle opent op 25 oktober de Nationale Duurzame Huizen Route. Met het hijsen van de vlag en een rondleiding bij Machiel Schilder en Saskia Hogeweg aan de W. Barentszstraat 67 in Zwolle wordt om 10.00 uur het officiële startsein gegeven. Saskia en Machiel hebben hun woning gerenoveerd door gevelisolatie, HR++ ketel, vegetatiedak, zonneboiler en zonnepanelen. Zij laten graag zien hoe het renovatieproces is verlopen en iedereen is van harte welkom tussen 13.30 en 16.00 uur.

Inschrijvingen

Ook dit jaar worden er veel geïnteresseerde bezoekers verwacht. Van bezoekers wordt wel gevraagd zich in te schrijven. Op de site zijn bij elke woning de openingstijden aangegeven. ‘Het is voor de huiseigenaren die hun huis open stellen prettig om te weten wie er komt maar ook fijn als zij weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen met koffie en thee,’ aldus Gerard Simon van MajadaProjectmanagement.

Via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route kunnen bezoekers zich aanmelden.

Organisatie

De Duurzame Huizen Route wordt jaarlijks georganiseerd door Majada Projectmanagement en mede mogelijk gemaakt door groene energieleverancier Greenchoice en een groot aantal Nederlandse gemeenten.

 

Duurzame Huizenroute

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren