GamesGames
Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Sticker Bram van Polen definitief niet op IJsseltoren

Zwolle – Een eerbetoon aan een clubicoon is in het water gevallen door een ingreep van de Kansspelautoriteit. De voetbalclub PEC Zwolle wilde een megasticker van Bram van Polen, de aanvoerder en boegbeeld van de club, plakken op de IJsseltoren. De sticker zou een hoogte van 35 meter hebben en de skyline van Zwolle domineren. Het idee was om Van Polen te bedanken voor zijn jarenlange inzet en trouw aan de club.

Maar de Kansspelautoriteit stak daar een stokje voor. Volgens de toezichthouder zou de sticker reclame maken voor online gokken, omdat Van Polen een shirt met het logo van een online kansspelaanbieder zou dragen. De voetbalclub heeft een sponsorcontract met deze aanbieder, maar dat maakt volgens de toezichthouder niet uit. ‘Het gaat om ongerichte reclame voor online kansspelen, die verboden is volgens de Wet kansspelen op afstand.’, zo oordeelt de Kansspelautoriteit. Bovendien zou de sticker mogelijk het verbod op het gebruik van rolmodellen schenden, omdat Van Polen een bekende en invloedrijke sporter is.

De voetbalclub heeft na overleg besloten om af te zien van het plan.

Sinds juli 2023 is het verboden om ongerichte reclame te maken voor online kansspelen. Dat betekent dat reclame voor online kansspelen in de publieke ruimte verboden is, omdat het met deze vorm van reclame onmogelijk is kwetsbare doelgroepen, zoals jongvolwassenen, uit te sluiten.
GamesGames

Gerelateerde artikelen

Back to top button