112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

9 vuurwerkslachtoffers en 8 alcoholvergiftigingen binnengebracht bij Isala Zwolle

Zwolle – Oudjaarsnacht was een relatief rustige nacht voor de spoedeisende hulp van het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Ogen, handen, gezicht

Er kwamen 9 mensen binnen met vuurwerkletsel. Hiervan kwamen er 2 rechtstreeks binnen bij de oogarts en 7 bij de spoedeisende hulp.  Eén van de slachtoffers was jonger dan 15 jaar. Astrid Nauta van Isala vertelt: “Het ging dan voornamelijk om oogletsel en brandwonden aan hoofd, nek, arm, gezicht en handen”. Daarnaast zijn 8 mensen met een alcoholvergiftiging behandeld, waarvan 1 onder de 15 jaar.

Geen agressie tegen hulpverleners

Gelukkig kunnen ook de hulpverleners spreken van een relatief rustige nacht zonder incidenten. “Er was geen sprake van agressief gedrag richting de hulpverleners. De nacht is rustig verlopen. De sfeer was goed”. aldus Nauta.

Geen opschaling noodzakelijk

Isala was zoals ieder jaar voorbereid op extra patiënten Met name mensen met vuurwerkletsel en alcoholvergiftiging komen op oudejaarsavond en -nacht op de spoedeisende eerste hulp terecht. Daarnaast zijn er simpelweg meer mensen wakker tot een uur of vijf ’s nachts dus de kans dat er iets gebeurt is sowieso groter.

“Het liep goed door, we hebben het wel druk gehad.” vertelt Nauta, “Mensen vergeten vaak dat we naast de vuurwerkslachtoffers ook de normale eerste hulp behandelingen binnen krijgen. Maar was verder goed te doen. We hoefden niet op te schalen. Dus dan spreken we van een rustige nacht. Het weer heeft daar waarschijnlijk ook wel in meegespeeld”

Gerelateerde artikelen

Back to top button