CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

9 coronapatiënten op speciale verpleegafdeling Isala

Zwolle – Isala heeft in Zwolle een verpleegafdeling ingericht voor de zorg aan coronapatiënten. De patiënten liggen bij elkaar, in strikte isolatie. Woensdagmiddag om 12 uur waren 9 coronapatiënten opgenomen op de afdeling. Dat meldt Isala woordvoerder Agnus van Loenen.

“Momenteel is er voldoende IC-capaciteit, inclusief de bijbehorende apparatuur en beschermingsmiddelen. Dit wordt regionaal gecoördineerd. Uiteraard treffen we voorbereidingen om op te schalen, indien nodig. “, aldus de woordvoerder.

Operaties

Isala vermindert het aantal operaties om te besparen op het gebruik van beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en andere materiaal. Spoedoperaties, oncologische operaties en geplande keizersnedes gaan gewoon door. Dankzij deze maatregel blijft er voldoende ruimte op de IC en is er meer beademingsapparatuur beschikbaar.

Poliklinieken

De poliklinieken zijn sinds dinsdag alleen nog maar open voor patiënten voor wie het medisch noodzakelijk is dat zij naar het ziekenhuis komen. Iedereen die een afspraak heeft op de polikliniek wordt kort (binnen 48 uur) voor de afspraak door Isala gebeld.

Ook de bezoekregeling is aangepast. Voor spoedpatiënten die op de Spoedeisende Eerste Hulp komen geldt dat er één begeleider meer mag. Bij een coronaverdachte patiënt gaat de begeleider weg zodra de patiënt is opgevangen. Op de IC en op de speciale verpleegafdeling voor coronapatiënten worden geen bezoekers toegelaten. Op de andere afdeling is het aantal bezoekers ook drastisch ingeperkt.

Alle maatregelen passen binnen het landelijke beleid.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button