Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Geld voor stamcelbehandeling DJ Roy El Kei is binnen

Zwolle – In februari begonnen vrienden van Leroy Konjanan, beter bekend als de bekende Zwolse techno-DJ Roy El Kei, aan een crowdfundingsactie om 75.000 euro op te halen voor een stamcelbehandeling in Mexico. Deze behandeling is noodzakelijk voor Leroy, aangezien hij aan een agressieve vorm van MS lijdt. Helaas is deze behandeling niet in Nederland en wordt het tevens niet vergoed door de verzekering. Afgelopen zaterdag traden Rico, Sticks, Typhoon, Kubus en DJ Snelle Jelle belangeloos op in Hedon. Om elf uur gingen de deuren van Hedon alweer open voor een speciale editie van DEEP XL, waar Leroy één van de grondleggers van is. Hij zelf was niet sterk genoeg om zelf te draaien, maar de vele DJ-vrienden, die zelfs vanuit het buitenland kwamen invliegen zorgden voor heerlijke stampende avond.

Luc Jonker, voorzitter Roy Against MS: “Sinds februari is er heel veel georganiseerd qua acties door ons, mede-Zwollenaren en vrienden, maar het idee voor een groots benefiet-event was er gelijk al toen we vier maanden geleden startten met de crowdfundingsactie Roy Against MS. Het heeft uiteindelijk geresulteerd in twee unieke benefiet-events in poppodium Hedon; Beats For Roy-LIVE en Beats For Roy-DEEP XL.” Zeker uniek was het uitverkochte Beats For Roy-LIVE. Hier traden onder andere Rico, Sticks, Kubus en Typhoon samen op en de oude hits van Opgezwolle en de hits van Typhoon gaven niet alleen het uitbundige publiek de nodige energie, maar ook Leroy die vanuit de coulissen stond te genieten.

Paul van ’t Veer, danceprogrammeur Hedon: “Ik belde Rico, Sticks, Kubus en Typhoon op en ze gaven gelijk aan belangeloos voor Leroy te willen optreden. Dat is toch mooi dat we als Zwollenaren dit voor elkaar doen. En dat zelfde geldt trouwens ook voor alle artiesten en DJ’s die ik moeite- en kosteloos kon programmeren op beide events.” De complete werkgroep van Roy Against MS zetten ze zich ook nog een keer goed in tijdens de events. Zo werd er een photobooth bemand, waar bezoekers voor een bijdrage voor Roy Against MS op de foto kon. En was werkgroeplid Gerjanne van ’t Ende met haar kapperszaak Hair&Der aanwezig om met een knip-actie de bezoekers voor een klein bedrage van nieuwe trendy coupe te voorzien.

Uiteindelijk hebben beide benefiet-events het bedrag van 18.000 euro opgehaald, waarvan een groot deel al in het bedrag, dat op de website van Roy stond, was verwerkt. Tevens kon tijdens de avond ook nog eens de opbrengst (4145 euro) van het Benefiet-diner in de Blue Finger Lounge van Hotel Lumen bij opgeteld worden. Dit alles resulteert op dit moment in een totaal bedrag van 76.240 euro.

Luc Jonker: “We zijn zo verschrikkelijk blij dat we zoveel geld bij elkaar hebben kunnen brengen in zo’n korte tijd. Dat maakt Zwolle toch wel uniek dat we dit samen met elkaar kunnen bewerkstelligen. We hebben nog wel een actie lopen, die door omstandigheden helaas niet eerder van start kon gaan. En dat is de veilingsite voor Roy. Ook hierin zie je weer de kracht van Zwolle, want vele Zwolse kunstenaars, bedrijven en particulieren hebben een prachtig veilingstuk ingebracht. We hebben in elk geval ons streefbedrag van 75.000 euro gehaald en alles wat we meer binnenhalen zal voor 100% gaan naar MS-patiënten en voorlichting over de stamcelbehandeling.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button