Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

80 vluchtelingen kinderen bij PEC te gast: Landelijke eredivisie actie

Aanstaande woensdag gaan ongeveer 80 minderjarige asielzoekers voetballen bij PEC Zwolle. Het gaat om jongens en meisjes uit met name Syrië en Eritrea die als asielzoekers in ons land verblijven.

Eredivisie en Jupiler League actie

PEC Zwolle sluit hiermee aan bij de Eredivisie en Jupiler League actie waarbij op woensdag 11 november door het hele land voetbalmiddagen voor jongens en meisjes van 7 tot 17 jaar uit de verschillende opvangcentra in ons land worden gehouden.  Alle 34 betaald voetbalorganisaties nemen deel. Zij willen zo de kracht van voetbal inzetten om jonge vluchtelingen een ontspannen middag te bezorgen.

De voetbalmiddag is een gezamenlijk initiatief van het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA), Vluchtelingen Werk Nederland, de Eredivisie en de Jupiler League.

Bussen

De 80 kinderen uit het AZC Luttelgeest zijn samen met hun ouder(s) te gast. Met bussen worden ze naar het stadion gebracht. COA, Vluchtelingen Werk en de voetbalclubs verzorgen samen de begeleiding tijdens de voetbalmiddag, daarbij ondersteund door vele vrijwilligers.

‘plezier hebben’

Jacco Swart, directeur Eredivisie CV: “Met voetbalspelletjes in en rondom de stadions van de clubs hoopt het voetbal de kinderen een mooie middag te bezorgen, waar ‘plezier hebben’ centraal staat. Vooral daaraan bleek een dringende behoefte te bestaan. Wij hopen op deze manier een bescheiden, maar passende bijdrage te kunnen leveren.”

Marc Boele, algemeen directeur Coöperatie Eerste Divisie, is enthousiast over de opzet: “Een voetbalmiddag is een laagdrempelige manier om deze kinderen een middag vol plezier te bezorgen, kinderen die zelf geen of bijna geen mogelijkheden hebben om te spelen. Sport en spel is de manier om even, uit het voor sommigen zware leven van iedere dag te ontsnappen. De clubs uit de Jupiler League doen daar graag aan mee”.

Gerelateerde artikelen

Back to top button