Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Museumkids Award voor Bakkerijmuseum Hattem; ‘Dit is zo’n bekroning’

Het is allemaal digitaal geweld tegenwoordig en hier werk je weer even met je handen

Hattem / Zwolle – Een bijzondere eer voor het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem. Het museum kreeg deze week de Museumkids Award, de prijs voor het meest kindvriendelijke museum van Nederland. De award werd uitgereikt door Vera Carasso, directeur van de Museumvereniging, tijdens het Museumcongres in Zwolle. Het museum scoorde het hoogst van alle 77 musea die het keurmerk Kidsproof museum ontvingen na meer dan 15.000 inspecties door bijna 10.000 kinderen.

Tijdens de shows rollen de kinderen soms van de banken van het lachen, dat is fantastisch.

 

Martijn Rodenburg en Franc Weijkamp van het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem werden compleet verrast tijdens het Museumcongres en namen de prijs in ontvangst. ‘Dit is zo’n bekroning. Er zijn zo veel activiteiten voor kinderen. Het is allemaal digitaal geweld tegenwoordig en hier werk je weer even met je handen. Je ruikt het, je proeft het en dat je daarna je eigen koek kan opeten is helemaal geweldig. Tijdens de shows rollen de kinderen soms van de banken van het lachen, dat is fantastisch. We proberen de taaie kennis en informatie over te brengen met een sausje van humor in het theater en dat trekt heel veel kinderen.’

De recensies van de Museumkids na afloop van een bezoek aan het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem zijn lovend. Zij prijzen het museum vooral voor de Broodshow in het historische museumtheater, de mogelijkheid zelf aan de slag te gaan als bakker en de toegankelijkheid voor zowel jong áls oud.

Gerelateerde artikelen

Back to top button