112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

8 jaar voor duw bejaarde vrouw Westenholte blijft staan

Het hof veroordeelt een 24-jarige man tot een gevangenisstraf van 8 jaar. De man duwde op 31 januari 2014 bij een woninginbraak in Zwolle de 72-jarige bewoonster hard omver; zij overleed een dag later aan de gevolgen van de val. Daarnaast is de man schuldig aan een inbraak bij een sportcomplex.

Op 31 januari 2014, omstreeks 18.40 uur, komt de 72-jarige vrouw samen met haar dochter en schoonzoon aan bij haar woning in Westenholte. Op het moment dat de bejaarde vrouw de voordeur opendoet, komt vanuit de woning een persoon naar buiten gerend die haar met twee handen een harde duw geeft, waardoor zij achterwaarts ten val komt en met haar achterhoofd op de grond terechtkomt. Een dag later overlijdt de vrouw in het ziekenhuis ten gevolge van verwondingen die zij bij haar val heeft opgelopen.

Verdachte is ondanks zijn relatief jeugdige leeftijd herhaaldelijk veroordeeld wegens vermogensdelicten waarbij hem meerdere malen langdurige vrijheidsstraffen zijn opgelegd. De rechter spreekt over een geoefend inbreker. Zijn handelen kan volgens het gerechtshof omschreven worden als professioneel, doordacht en berekenend.

Verdachte heeft zich voorts schuldig gemaakt aan een inbraak in een sportcomplex. De rechter vond dat de verdachte met zijn handelen blijk heeft gegeven van een gebrek aan respect voor het eigendomsrecht van anderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button